D.Grybauskaitė: „V.Gapšio užmojis - politinė bravūra“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė politine bravūra pavadino „darbiečio“ Vytauto Gapšio užmojį užimti Seimo Pirmininko postą prieš Seimo sezoną. Anot Prezidentės, politinėje kultūroje stokojama atsakomybės.

V.Gapšio užmojį tapti Seimo pirmininku prezidentė pavadino bravūra.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Gapšio užmojį tapti Seimo pirmininku prezidentė pavadino bravūra.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-06 18:36, atnaujinta 2018-03-01 12:45

„Manyčiau, kad tai yra bravūra. Daugiausia - politinė bravūra prieš Seimo sezoną. Vertinčiau, kad mūsų politinėje kultūroje dar stokojama atsakomybės. Tų asmenų, kurie jau turi teistumą, nors dar ir neįsigaliojusį, kelias bet kurioje kitoje valstybėje būtų visiškai aiškus. T. y. bent jau suspenduoti savo poziciją, kol vyksta teisminiai procesai.

Taigi savo nuomonę esu seniai išsakiusi ir manyčiau, kad tai mūsų viso politinio gyvenimo brandumo pavyzdys ir jį matysime rudenį - kaip elgsis viena ar kita politinė jėga“, - interviu LRT radijui sakė Prezidentė.

Antradienį opozicijos ir net koalicijos partnerių iš Seimo vicepirmininko posto raginamas trauktis Darbo partijos (leiboristų) vadovas V.Gapšys tvirtino neatsistatydinsiąs ir net prakalbo apie planus užimti Seimo Pirmininko kėdę.

„Eisiu į Seimo Pirmininkus. Paprasčiausiai partijos pirmininkas turi užimti poziciją. Manau, logiška, kad Seimo Pirmininku būtų partijos pirmininkas“, - „Lietuvos žinioms“ pareiškė Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pirmosios instancijos teismo kaltu pripažintas Seimo pirmasis vicepirmininkas V.Gapšys.

Taip jis atsakė į klausimą, ar ketina atsižvelgti į opozicijos bei koalicijos partnerių raginimus atsistatydinti ar bent sustabdyti savo veiklą viename svarbiausių valstybės postų, kol Darbo partijos byloje galutinį žodį tars Apeliacinis teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.