Ieško sandėlio šeimininko

Aiškinamasi, kam priklauso viename Aušros gatvės kieme esantis sandėlis. Šalia esančios muzikos mokyklos pedagogai norėtų, kad ūkinis pastatas atitektų jiems.

Muzikos mokyklos kieme esančiu sandėliu norėtų naudotis pedagogai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Muzikos mokyklos kieme esančiu sandėliu norėtų naudotis pedagogai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Sep 7, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:37 PM

Kauno savivaldybės valdininkai viešai paskelbė, kad kreipsis į teismą dėl statinių, kurie neturi savininkų arba jie nežinomi, pripažinimo bešeimininkiais ir jų perdavimo savivaldybės nuosavybėn. Į tokių statinių sąrašą pateko ir Žaliakalnyje, Aušros g. 32-ojo namo kieme, stovintis sandėlis.

Jei iki rugsėjo 28 dienos šio ūkinės paskirties statinio savininkai neatsiras, teismo bus prašoma pripažinti jį savivaldybės nuosavybe.

Vieno aukšto šiferio lakštais apkaltas medinis sandėlis stovi A.Kačanausko muzikos mokyklos kieme.

Mokyklos direktorius Arūnas Kigas pasakojo, kad sovietmečiu čia buvo vaikų infekcinė ligoninė. Greičiausiai tada sandėlis ir atsirado.

Vėliau ligoninė virto mokykla, jos pastatas ir sandėlis atsidūrė švietimo sistemos žinioje. Tačiau sistemai ir įstatymams keičiantis ūkinės paskirties statinys liko be šeimininkų.

A.Kigas mano, kad jei savivaldybė leistų sandėliu naudotis mokyklai, tai būtų išmintingiausias sprendimas. „Mums šis sandėlis labai praverstų. Statinys nėra labai apgriuvęs. Jame galėtume laikyti senus stalus ir kėdes“, – sakė mokyklos vadovas.

Kol kas sandėliu naudojasi greta gyvenanti Emilija Norkūnienė. Moteris ten laiko savo malkas.

„Su kaimyne sutartume gražiuoju ir sandėliu tikrai pasidalytume“, – sakė mokyklos direktorius.

Savivaldybės Turto tvarkymo skyriaus Turto tvarkymo poskyrio vedėja Rima Zdanevičienė sakė, kad iš viso Kaune suskaičiuoti 103 šeimininkų neturintys statiniai.

„Žmones, turinčius pastatų, tačiau nepareiškusius apie savo nuosavybę, raginome tai daryti visus metus. Iki šiol atsirado tik dviejų pastatų savininkai“, – sakė R.Zdanevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.