Kauniečiai susirūpino senjorų lengvatomis ir utėlėtais vaikais

Vyresnio amžiaus kauniečiai, stengdamiesi sumažinti išlaidas, klozetą nuplauna vandeniu, kuriame ką tik išsimaudė. Skurdžių šeimų atžalas apninka parazitai, kuriais mokyklose užkrečiami kiti mokiniai. Apie tokias problemas prabilo kauniečiai politikai.

Kauno senjorai ne kartą rašė raštus miesto savivaldybei, reikalaudami daugiau lengvatų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno senjorai ne kartą rašė raštus miesto savivaldybei, reikalaudami daugiau lengvatų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 7, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:35 PM

Opozicinės „Dirbam Kaunui“ frakcijos atstovai siūlė savivaldybei sudaryti su miesto pirtimis sutartį, kad kartą per savaitę skurdžiai būtų prausiami nemokamai. Taip pat siūloma nuolaidas viešajame transporte taikyti nuo pensijinio amžiaus pradžios.

Frakcijos „Dirbam Kaunui“ pirmininkas Gintautas Labanauskas suformulavo pagrindinius Kauno miesto savivaldybės opozicijos socialinės politikus tikslus: pasirūpinti vargetų higiena ir sudaryti sąlygas senjorams nuo pensijinio amžiaus pradžios naudotis transporto lengvatomis.

„Miestų savivaldybės turi teisę lanksčiai taikyti lengvatas viešajame transporte. Manau, kad kauniečiai nusipelnė pigiai naudotis viešuoju miesto transportu sulaukę senjorų amžiaus, o ne laukti 70 metų ir tik kelis metus pavažinėti. Apskritai, Kaunas galėtų imti pavyzdį iš Talino. Nesame finansiškai pajėgūs sudaryti sąlygas visiems kauniečiams nemokamai važinėti viešuoju transportu. Bet perkratę biudžeto eilutes galbūt rastume galimybę užtikrinti nemokamas viešojo transporto paslaugas senjorams. Ar nors taikyti dideles nuolaidas visiems pensijinio amžiaus sulaukusiems žmonėms, ne tik nuo 70 metų“, - kalbėjo „Dirbam Kaunui“ lyderis G.Labanauskas.

Jis taip pat pabrėžė, kad išoriniu įvaizdžiu susirūpinusi Kauno valdžia turėtų daugiau dėmesio skirti vargingai gyvenančių žmonių higienai.

G.Labanauskas nenormalia pavadino situacija, kad Kaune, nuo seno garsėjančiame sveikatingumo tradicijomis, daugėja utėlėmis užkrėstų vaikų mokyklose. Jis priminė savi seną idėją, kad Kaune reikia pirties, kurioje kartą per savaitę nemokamai galėtų praustis vargetos, mažas pajamas gaunančios kauniečių šeimos.

„Mūsų miesto valdžia galėtų imti pavyzdį iš Rusijos caro Petro I-ojo. Jis nepagailėjo pinigų nemokamoms pirtims, kad jo valdiniai utėlėmis neapeitų“, - šmaikštavo frakcijos „Dirbam Kaunui“ lyderis.

Kitas Kauno opozicijos politikas, Artūras Orlauskas (žinomas ir kaip komikas Zakarauskas) teigė, jog Kauno meras Andrius Kupčinskas neturėtų sėdėti rankas sudėjęs aiškindamas, kad vargšų pirčiai ir viešojo transporto lengvatoms nėra pinigų.

„Reikia tik racionaliau peržiūrėti biudžeto eilutes. Nebūtina juk pirkti lankstinukų ir šratinukų už 180 tūkst.Lt, jei jie apskritai buvo nupirkti. Už tuos pinigus galima išnuomoti pirtį vargšams ar nors higienos priemonių nupirkti, kad utėlės Kaune mažiau plistų“, - kalbėjo A.Orlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.