Rojaus vartai vis labiau tolsta nuo pamaldžiojo politiko

Savaitę trukusios Egidijaus Vareikio klajonės po oro uostus pagaliau baigėsi. Šeima tvirtina pasiryžusi sugrąžinti klajūną ir į visavertį gyvenimą. Bet ar politiko ateitis ir toliau bus susijusi su Seimu?

Didelių problemų dėl alkoholio turintis E.Vareikis pridarė rūpesčių ir politikos bendražygiams, ir žmonai Rozvitai.<br>D.Umbraso nuotr.
Didelių problemų dėl alkoholio turintis E.Vareikis pridarė rūpesčių ir politikos bendražygiams, ir žmonai Rozvitai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 7, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:37 PM

Vieno didžiausių Seimo keliauninkų, pamaldumu garsėjančio 54 metų E.Vareikio praėjusią savaitę Vilniuje skandalingai prasidėjusi kelionė į Romą – ypač įsimintina. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Jei dėl įtartinos savo būklės parlamentaras negalėtų prisiminti visų jos vingių, gausiuose televizijos, interneto portalų bei laikraščių reportažuose detaliai atspindėta tragikomiška šios kelionės pradžia konservatoriui padės nesunkiai atgaivinti atmintį.

Vaizdai su po Vilniaus oro uostą besiblaškančiu apgirtusiu politiku, šalia jo besivoliojančiu stiklainiu su alkoholio likučiais dar ilgai persekios ne tik E.Vareikį, bet ir Seimą, kurio sienos mena ir daugiau dugną pasiekusių parlamentarų istorijų.

Kai kurios jų baigėsi stebėtinai sėkmingai. Antai po Seimo koridorius šlitinėjusiam Gintautui Mikolaičiui durys į parlamento rūmus, regis, turėjo ilgam užsiverti. Bet nutiko priešingai – socialdemokratas pernai vėl čia sugrįžo.

Iš alkoholizmo liūno kapstosi ir E.Vareikiui pagalbos ranką tiesiantis jo frakcijos kolega Rokas Žilinskas. Su pramogų pasaulio veikėjų banga praėjusią kadenciją į Seimą patekęs parlamentaras, nors viešai pripažino savo bėdas dėl alkoholio, po 2012 metų rinkimų vienintelis išliko politikoje.

Neteko teisinės neliečiamybės

R.Žilinską blaivybės keliu vesti pasišovęs E.Vareikis, regis, irgi galėjo džiaugtis gimęs po laiminga žvaigžde.

Nors per patį rinkimų vajaus įkarštį 2008 metais konservatorius buvo sučiuptas neblaivus prie vairo, atgailavęs ir blaivybės įžadus davęs jis sausas išlipo iš balos. Rinkimų prievaizdai politiko jau negalėjo išbraukti iš kandidatų sąrašo, o rinkėjai jį netgi gerokai kilstelėjo į viršų.

Vos prieš kelis mėnesius dėl smurto prieš žmoną E.Vareikis prarado teisinę neliečiamybę, tačiau Motinos dienos išvakarėse neblaivaus sutuoktinio spardyta Rozvita Vareikienė jam atleido ir pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Paprašė policijos pagalbos

Vis dėlto nežinia, kaip baigsis naujausi Vilniaus oro uoste prasidėję E.Vareikio kelionės į Romą nuotykiai. Politikas vargais negalais atsiplėšė nuo Lietuvos žemės ir pasiekė Amžinąjį miestą, tačiau kelias atgal į tėvynę jam pasirodė esąs dar painesnis.

Į Vilnių konservatorius turėjo parsirasti pirmadienio vakarą, tačiau nei tądien, nei antradienį nepasirodė. Dėl dingusio Seimo nario sunerimusi jo šeima trečiadienį pagalbos kreipėsi ir į policiją.

Seimo kanclerio Jono Mileriaus teigimu, paskutinį kartą artimiesiems E.Vareikis skambino rugsėjo 2-ąją, pirmadienį. Maždaug pusę devynių vakaro politikas telefonu bendravo su dukterimi, vėliau ryšys su juo nutrūko.

E.Vareikio mobiliojo ryšio telefonas visą laiką buvo išjungtas, todėl buvo neįmanoma nustatyti tikslesnės jo buvimo vietos. Vis dėlto buvo manoma, kad parlamentaras pasiekė Kopenhagą.

Apie Danijos sostinėje galimai įstrigusį politiką pranešta ir Lietuvos ambasadai šioje šalyje. Ketvirtadienio rytą E.Vareikį lietuviai atpažino Kopenhagos oro uoste. Politikas neatrodė išgėręs, tačiau jo kostiumas buvo purvinas ir susiglamžęs.

Kiek vėliau buvo pranešta, kad E.Vareikis atsirado. Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai patvirtino, kad Lietuvos ambasadai Kopenhagoje yra žinoma parlamentaro buvimo vieta.

Neoficialiais duomenimis, į ambasadą politikas prisistatė be dokumentų ir be bagažo.

Vakar sulaukta žinios ir apie Seimo nario grįžimą į Vilnių.

„Noriu informuoti visuomenę, kad E.Vareikis grįžo į namus, adaptuojasi, gydosi ir padedamas specialistų bandys grįžti į visavertį gyvenimą. Dėkoju visiems už supratingumą ir pagalbą”, – pranešė politiko žmona.

Nematė prasmės grįžti

Prieš E.Vareikiui dingstant vienas paskutinių telefonu su juo bendravo R.Žilinskas.

Seimo konservatorių frakcijos narys rugsėjo 2-osios vakarą planavo kolegą pasitikti Vilniaus oro uoste. Bet pagalbos ranką E.Vareikiui ištiesti ketinęs R.Žilinskas oro uoste jo laukė bergždžiai.

Parlamentaras „Lietuvos rytui” pasakojo, kad pokalbio metu E.Vareikis jam pasirodė esąs labai išsigandęs ir sutrikęs: „Jis guodėsi, kad nuo jo visi nusigręžė, kad jis niekam nereikalingas, todėl nematąs prasmės sugrįžti.”

Bet tolesnių savo planų E.Vareikis neatskleidė.

„Bandžiau jį įkalbėti sėsti į lėktuvą ir grįžti, tikinau, kad niekas čia nuo jo nenusisukę. Aiškinau, kad tie, kurie jį mylėjo, tebemyli, ir kad tik sugrįžusiam galėsime jam kaip nors padėti.

Bet, matyt, jam atrodo, kad dangus jau griūva”, – dar antradienį kalbėdamas su „Lietuvos rytu” R.Žilinskas nedrįso spėlioti, kaip gali baigtis ta užsitęsusi kelionė.

Buvo ir pas popiežių

Italijos sostinėje E.Vareikis dalyvavo katalikų įstatymų leidėjų tinklo rengtose diskusijose.

Į jas ketvirtadienį taip pat vyko konservatoriai Mantas Adomėnas, Vilija Aleknaitė-Abramikienė ir Rimantas Dagys. Tačiau bendražygiai E.Vareikį renginyje išvydo tik šeštadienį.

R.Dagys gyvai su kolega bendravo sekmadienį.

„Po priėmimo pas popiežių Pranciškų išsiskyrėme, jis turėjo grįžti į ankstesnę vilą, o mes likome Romoje. Taip keliai ir išsiskyrė. Jis į Lietuvą planavo vykti pirmadienį”, – pasakojo R.Dagys.

Bendražygiai – griežti

Dar ketvirtadienį, kai į lėktuvą neįleistas parlamentaras blaškėsi po Vilniaus oro uostą, konservatorių vedlys Andrius Kubilius skubiai išplatino pranešimą, kad sugrįžus iš kelionės E.Vareikiui dėl savo elgesio teks pasiaiškinti.

Opozicijos lyderis svarstė, kad galbūt Seimo narys serga sunkia priklausomybės liga: „Dėl tokios žmogaus bėdos galima tik labai apgailestauti ir jį nuoširdžiai užjausti. Bet tenka kelti klausimą, ar tokia liga nėra kliūtis dirbti Seimo nario darbą. Apie tai mes turėsime kalbėtis.”

Kiti E.Vareikio bendražygiai tądien buvo dar griežtesni. Irenos Degutienės nuomone, incidentas oro uoste užtraukė gėdą visai konservatorių frakcijai ir tai turi būti paskutinis E.Vareikio išsišokimas būnant Seimo nariu.

„Galiu pasakyti tiktai tiek, kad mums yra ir skaudu, ir gėda. Buvo tikėtasi, kad po incidento šeimoje jis padarys išvadas.

Atrodė, kad padarė – buvo rimtų pokalbių. Frakcijoje buvo priimtas sprendimas, ir jis sustabdė narystę partijoje. Mes tikrai tikėjomės, kad viskas su juo bus gerai”, – kalbėjo I.Degutienė.

Nors politikė tvirtino, kad kolegos jai nuoširdžiai gaila, vis dėlto iš savo bėdų jis turėtų kapstytis jau nebūdamas Seimo nariu: „Aš tikrai siūlysiu ir pačiam E.Vareikiui, kad jis padėtų mandatą. Kad galų gale suvoktų, jog jam pirmiausia reikia gydytis tam, kad nekenktų nei sau, nei Seimui.”

Panašiai kalbėjo ir vienas konservatorių frakcijos vadovų Jurgis Razma. Anot jo, geriausia išeitis iš susidariusios padėties būtų, kad E.Vareikis pats atsisakytų mandato, nes incidentas oro uoste – ne pirmas tokio pobūdžio atvejis.

Pašalinti iš Seimo negalės?

E.Vareikio nusidėjimus ir nusižengimus partijos bendražygiai ramiausiai stebėjo ne vienus metus. Ar šįkart bus kitaip?

Politiko kolegos neoficialiai pripažįsta, kad pašalinti iš Seimo, jeigu jis pats nesiryžtų žengti šio žingsnio, beveik nėra galimybių.

Beveik neabejojama, kad E.Vareikis savanoriškai Seimo nario mandato nepadės.

Atsisakęs mandato, ketvirtą kadenciją Seime leidžiantis parlamentaras netektų ir turimų privilegijų bei socialinių garantijų – solidžios algos, išmokų parlamentinei veiklai.

„Greičiausiai bijodamas viso to netekti E.Vareikis ir suko ratus kažkur Kopenhagoje, galbūt ir vėl tikėdamasis kaip nors praslysti”, – kalbėjo vienas jo kolegų.

Nors patys konservatoriai pripažįsta sunkiai įsivaizduojantys, kad kokiame nors kitame darbe būtų toleruojami panašūs dalykai, Seimas šiuo požiūriu – juodoji skylė. E.Vareikis algą gaus net ir už tą dieną, kai kažką nerišliai sapaliojo Vilniaus oro uoste.

Pagal Seimo statutą, parlamentarui atlyginimas gali būti braukiamas tik už be pateisinamos priežasties praleistus posėdžius. O šiuo metu jie nevyksta.

Nors Seimo nariai atostogų neturi, statutas numato, kad laiką tarp sesijų parlamentarai gali planuoti savarankiškai. Todėl griežtu tonu dabar prabilę konservatoriai jį gali pašalinti nebent iš frakcijos.

Kolegoms – ne naujiena

Gluminantys vaizdai iš Vilniaus oro uosto, kai Seimo narys painiojasi ne tik savo mintyse, bet ir kompiuterio laiduose, kai kurių politikų nenustebino. Jie vienas po kito prakalbo, kad panašių vaizdų regėjo ir anksčiau.

Antai konservatorius Kęstutis Masiulis „Lietuvos ryto” televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai” atviravo neabejojantis, kad kolega oro uoste buvo įkaušęs: „Esu jį tokį matęs ir per užsienio keliones, kur buvome tik dviese.”

K.Masiulis sutiko, kad E.Vareikis susidūrė su rimta liga. Tačiau, anot politiko, Seimas yra darbovietė, o darbovietė nėra ligoninė.

„Be to, į Seimą nukreipta gerokai daugiau žvilgsnių nei į bet kurią kitą darbovietę. Seimo narys turi būti pavyzdys kitiems, o ne problema, – įsitikinęs įtakingas konservatorius. – Parodytuose vaizduose iš Vilniaus oro uosto nematau nei sektino pavyzdžio, nei darbo. Matau tik galimybę sukompromituoti Lietuvą užsienyje. Jis elgėsi netinkamai ir turi už tai atsakyti.

Vieną kartą paslydus galima žmogų palikti ramybėje. Bet jeigu jis žada vieną, antrą, trečią kartą ir viskas lieka tik pažadais, tokiu žmogumi negalima pasikliauti ir negalima leisti, kad jo grumtynės su alkoholiu vyktų viešai, stebint visai Lietuvai. Reikia baigti šitą spektaklį.”

Nusivylė, bet neatstums

Tačiau net ir toje pačioje konservatorių frakcijoje yra įvairių nuomonių dėl E.Vareikio elgesio.

Antai iš panašių problemų kapstęsis ir garsiai apie jas prabilęs R.Žilinskas įsitikinęs, kad dar kartą suklupusiam parlamentarui būtina padėti: „Jis tikrai yra duobėje, bet pasiekus dugną jau galima atsispirti. Aš labai to tikiuosi.”

Pastarojo Seimo nario ryžtas gelbėti kolegą neišgaravo net ir po to, kai E.Vareikis dar kartą sulaužė savo pažadus.

„Aną kartą, po gegužės incidento šeimoje, aš jį gyniau kaip parklupusį žmogų, matydamas, kad jis atliko viešą atgailą.

Tai yra pirmas signalas, kad žmogus nori keltis ir kad jam įmanoma padėti.

Dabar, net jausdamasis šiek tiek apgautas, vis tiek jį ginsiu, nes matau, kad jam gyvenimas slysta iš po kojų”, – „Lietuvos ryto” televizijos laidoje K.Masiuliui oponavo R.Žilinskas.

Vis dėlto ir jis pripažino, kad grumtis su savo bėdomis E.Vareikis turėtų už parlamento sienų, nors reikėtų išklausyti ir jo argumentų.

Atgailų girdėjo daugybę

Seimo užkulisiuose šią savaitę buvo aptarinėjami ir galimi E.Vareikio elgesio sugrįžus scenarijai. Tiesa, jų nėra daug.

Populiariausia versija – dar viena vieša atgaila. Jos iš politiko lūpų skambėjo ne kartą.

„Nuoširdžiai gailiuosi ir kreipiuosi į jus, prašydamas suprasti mane ir leisti darbais įrodyti, kad esu vertas būti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys.

Prašau nenusigręžti ir toliau pasitikėti manimi, leisti pataisyti savo reputaciją”, – prieš penkerius metus į partijos lyderį A.Kubilių kreipėsi E.Vareikis, kai prisiragavęs alkoholio sėdo prie automobilio vairo.

Išvydusiems įtartinai manevruojantį automobilį policininkams parlamentaras į alkoholio matuoklį pripūtė 1,37 promilės.

„Žinau savo organizmą, visada apskaičiuoju. Šįkart nepaklausiau vidinio balso. Jaučiau, kad dar neturėčiau sėsti prie vairo, bet pasielgiau kitaip. Pats esu kaltas”, – tada garsiai aimanavo Seimo narys.

Pamaldumu garsėjantis politikas tuomet aiškino supratęs, kad net saikingas alkoholio vartojimas gali sukelti skaudžių pasekmių.

E.Vareikis partijos bendražygiams įsipareigojo būti pirmose kovotojų su alkoholio plitimu ir girtaujančiais vairuotojais gretose: „Daviau sau ir duodu jums įžadą, kad lemtingą dieną išgerta vyno taurė bus paskutinė mano gyvenime.”

Atgailaujančiu kolega tada patikėjo net mediko išsilavinimą turinti Rasa Juknevičienė.

„Labai blogai, kad taip įvyko. Bet labai svarbu, kiek pats žmogus atgailauja ir kaip vertina. Tikiuosi, kad jis padarys iš to išvadas, be to, tai bus dar viena pamoka mus visiems”, – kalbėjo konservatorė.

Dar iki to incidento kelyje politikas dėl alkoholio turėjo nemalonumų Prahoje.

Oro uosto pareigūnai parlamentaro bagaže aptiko nelegalaus alkoholio – namudinio moldaviško vyno plastikiniame butelyje. E.Vareikis nenorėjo jo atiduoti, derybos dėl jo su pareigūnais truko pusvalandį.

Pažadai sprogo su trenksmu

Vieši politiko pažadai daugiau negerti nė lašo išlėkė į orą paaiškėjus, kad šių metų Motinos dienos išvakarėse neblaivus E.Vareikis griebėsi smurto prieš žmoną.

Išvydusi, kad tėvas muša jos motiną ir grasina nužudyti, policijos pagalbos ėmė šauktis politiko duktė Aistė.

Į netoli Vilniaus esančią Bendorėlių gyvenvietę nuvykusiems policininkams R.Vareikienė paaiškino, kad vyras jai dukart trenkė per veidą.

Politikas buvo nuvežtas į Vilniaus psichikos sveikatos centrą, tačiau ne iš karto prisipažino, kad naktį buvo priverstas praleisti ne namuose.

Apie šeimoje buvusį smurtą E.Vareikis kalbėjo jau anksčiau girdėtomis frazėmis apie netikėtą organizmo reakciją į alkoholį: „Žmogus mano, kad jokių problemų nekils, bet, pasirodo, knygose rašoma teisingai.”

Po košmaro – gailestis

Nors vėliau paaiškėjo, jog E.Vareikis žmonai ne tik dukart trenkė per veidą, bet ir spyrė, ji atleido sutuoktiniui. Jų santuoka trunka jau trisdešimt metų.

Kad yra linkusi atleisti bėdų dėl alkoholio turinčiam vyrui, R.Vareikienė prakalbo netrukus po incidento.

Braukdama ašaras moteris tikino, kad dėl smurto kalčiausias būtent alkoholis. Esą ne vienus metus svaigalų vengęs vyras tą vakarą nutarė atsipalaiduoti ir netikėtai pratrūko.

„Buvo baisi reakcija. Aš nesugebėjau nuraminti ir tinkamai reaguoti. Kai žmogus gydosi nuo alkoholizmo ir išgeria, įvyksta tai, kas ir įvyko”, – kalbėjo R.Vareikienė.

Sutuoktinio smurtą patyrusi moteris teigė, jog po baisios nakties jai labiausiai reikia dvasinės stiprybės, o jos vyrui – rimtos pagalbos, kad tai nepasikartotų.

Glumino pagirių kalba

Bet kai prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, o Seime prasidėjo diskusijos dėl E.Vareikio teisinės neliečiamybės, parlamentaras iš tribūnos skėlė tokią prakalbą, kad susigūžė net jo bendražygiai.

„Įstatymas dėl smurto artimoje aplinkoje – tai ne smurto prevencijos, o šeimos griovimo įstatymas, darantis viską, kad žmonės kuo greičiau susvetimėtų ir kuo greičiau suardytų sąjungą, vadinamą šeima.

Mieli vyrai, mylėkite savo žmonas. Būtent mūsų meilės stoka sukelia problemas, kurios neturėtų kilti. Mano elgesys ir pavyzdys – kaip nereikėtų daryti, nekartokite to, ką padariau, nei namuose, nei būdami pavargę, nei būdami susijaudinę.

O jūs, žmonos, kaip sako Šventasis Raštas, klausykite vyrų, nebijokite, nesakau pakluskite, sakau – klausykite, paklausykite ir išklausykite, jie turi ką pasakyti ir visai nenori muštis, mano patirtis tai tik patvirtina”, – iš Seimo tribūnos dėstė E.Vareikis.

Klausydamiesi tokių kalbų politikai gūžčiojo pečiais, J.Razma siūlė jį nutraukti, o Vida Marija Čigriejienė išrėžė, kad ranką prieš žmoną pakėlęs E.Vareikis parodė tikrąjį savo moralinį veidą: „Jeigu vyras pakėlė ranką prieš moterį, kuri pagimdė, užaugino, rūpinosi vaikais, vadinasi, juo pasitikėti negalima, ypač po jo šios dienos kalbos.”

Seimas birželio pabaigoje panaikino E.Vareikio teisinę neliečiamybę.

Už tai balsavo 84 parlamentarai, nė vienas tam neprieštaravo, 10 Seimo narių susilaikė. Bet ikiteisminis tyrimas netrukus buvo nutrauktas, nes R.Vareikienė atleido sutuoktiniui.

Klupdė ir noras prisidurti

Alkoholis – ne vienintelė bėda, persekiojusį E.Vareikį.

Konservatorius praėjusią kadenciją buvo per plauką nuo apkaltos paaiškėjus, kad jis uždarbiauja papildomai, nors Konstitucija Seimo nariams tai draudžia.

Etikos sargai buvo pripažinę, jog su Seimo nario mandatu nesuderinamų dėstytojo pareigų iki priesaikos neatsisakęs E.Vareikis pažeidė Konstituciją ir Seimo statutą.

Nepaisant to, naikinti E.Vareikio mandato nebuvo pasiūlyta. Neabejojama, kad tai lėmė užkulisiniai politiniai susitarimai. Išmetus iš parlamento E.Vareikį, tokia pati grėsmė būtų kilusi ir kitam papildomai uždarbiavusiam konservatoriui M.Adomėnui.

Įtakingo bendražygio praradimas tuo metu valdžioje buvusiems konservatoriams neatrodė priimtinas, todėl etikos sargai buvo spaudžiami rasti būdų jį apsaugoti.

Mediko komentaras apie alkoholio prišaukiamas bėdas – šios dienos „Lietuvos ryto” žurnale „Gyvenimo būdas”.

Išgarsėjo ir ruoniais, ir maldomis

* Ruoniu kolegų pramintas E.Vareikis pirmą kartą į Seimą buvo išrinktas 2000 metais.

* Viską, kas susiję su šiais gyvūnais, kolekcionuojantis politikas ir pats save yra palyginęs su ruoniais: „Esu storas tingus ruonis. Ruonis – ne tik gyvūnas. Tai – gyvenimo būdas.”

* Šis politikas išgarsėjo ir pasiūlęs maldomis pradėti Seimo posėdžius. Jis yra Maldos parlamentinės grupės pirmininkas, parlamentinių grupių už žmogaus orumą ir už šeimą narys.

* Vareikiai turėjo du vaikus, tačiau sūnus Martynas 1996 metais žuvo. Keturiolikametis kartu su dar keturiais Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviais apvirtus kateriui nuskendo Kauno mariose.

Įkaušę Seimo nariai ir juokina, ir slapstosi

* E.Vareikio elgesys Vilniaus oro uoste priminė ir kitas garsiai nuskambėjusias istorijas apie neblaivių Seimo narių nuotykius.

* Dažniausiai girti politikai prisiverda košės, kai nusprendžia sėsti prie automobilio vairo.

* Tačiau pasitaiko, kai akivaizdžiai įkaušę valdžios žmonės bando pasislėpti, vengia dėmesio, o vėliau aiškina, esą jų savijautą lėmė ne alkoholis, o negalavimai ar ligos.

* „R.Žilinskas – girtas Seime”, – tokios antraštės prieš porą metų žiniasklaidoje išprovokavo karštą diskusiją apie tai, ar tikrai Seime išgėręs šlitinėja ne vienas parlamentaras.

* Pats R.Žilinskas tikino, kad tą dieną, kai žurnalistų buvo užfiksuotas keistai atrodantis, buvo labai pavargęs, nes visą naktį ruošėsi Atominės energetikos komisijos, kuriai jis vadovavo, posėdžiui.

* 2010 metų Kūčių išvakarėse parlamentaras B.Bradauskas, net nesulaukęs paskutinio rudens sesijos posėdžio pabaigos, užgiedojo himną, kai buvo bandoma priimti rezoliuciją dėl prezidento rinkimų Baltarusijoje. Nepaisant B.Bradausko protestų, dokumentas buvo priimtas.

* Bet socialdemokrato elgesys papiktino konservatorius. V.Aleknaitė-Abramikienė tada pareikalavo įvertinti parlamentaro elgesį ir patikrinti jo blaivumą alkoholio matuokliu.

* B.Bradauskas aiškino, kad dėl aukšto kraujospūdžio jo veidui būdingas raudonis. Kolegos esą ne kartą yra klausę, ar jis nėra išgėręs.

* 2010 metais socialdemokratas, dabartinis susisiekimo ministras R.Sinkevičius tiek prisivaišino Ekonomikos komiteto patalpose, kad turėjo slėptis nuo „Lietuvos ryto” televizijos filmavimo kamerų viename kabinetų.

* Prieš tai politikas dar spėjo duoti nerišlų interviu, kuriame, aišku, gynėsi svaigalų negėręs. Vėliau R.Sinkevičius jau atvirai prisipažino gerokai išgėręs gimtadienio proga ir dėl to apgailestavo.

* Savo karjerą Seime socialdemokratas G.Mikolaitis ryškiais potėpiais nuspalvino 2008-ųjų balandį, kai plenarinio posėdžio metu, kaip teigiama, visiškai girtas priėjo prie žurnalistų ir pasiteiravo, ar šie nenorėtų iš jo paimti interviu.

* Tuo metu tribūnoje buvęs ir metinę Vyriausybės ataskaitą skaitęs socialdemokratas premjeras Gediminas Kirkilas turėjo gerokai nustebti. Mat televizijos operatoriai ir žurnalistai staiga nustojo domėtis, ką kalba premjeras, ir nulėkė paskui girtą jo partijos kolegą.

* O Seimo narys, rodos, nelabai besiorientuodamas erdvėje, pasivaikščiojo posėdžių salės balkonu, vėliau trankėsi koridoriais, galų gale įsmuko į salę, kur patekti leidžiama tik parlamentarams.

* Kitą dieną Seimo narys jau paskelbė, kad nebuvo girtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.