Ežero pakrantėje šėlioję valdininkai šiurpino ignaliniečius

Automobiliais užgriozdinta ežero pakrantė ir kiemai, tranki muzika iki gilios nakties, konfliktai su gyventojais. Taip praėjusį savaitgalį leido Susisiekimo ministerijos darbuotojai.

Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Sep 10, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:30 AM

Praėjusio šeštadienio pavakarę Ignalinos pakraštyje esančio Antagavės kaimo gyventojus pašiurpino staiga užgriuvę šimtai Susisiekimo ministerijos valdininkų su šeimomis. Apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Į bendrovei „Lietuvos geležinkeliai” priklausančią stovyklavietę ant Gavio ežero kranto plūste plūdę vilniečiai nesuko galvos, kur palikti automobilius.

Iš pradžių transportu užgriozdinę vienintelį į kaimą vedantį privažiavimą, vėliau jie įžūliai įsibrovė ir į privačias valdas.

„Tiesiog atvažiavo į kaimyno sodą ir pastatė automobilius.

Kai įspėjome, kad tai – privati valda, išgirdome tik pašaipias replikas, jog užsitvertume. Mus tiesiog pasiuntė”, – pasakojo Antagavės gyventojas Aurimas.

Pasigedo padorumo

Vietos gyventojai jau įpratę prie šioje stovyklavietėje nuolat rengiamų triukšmingų švenčių, bet tokio nekultūringo atvykėlių elgesio iki šiol dar nebuvo regėję.

„Galėjo bent jau įspėti iš anksto – būtume kur nors išvykę. Valdininkų požiūris į paprastus piliečius šiurpino. Matyt, todėl piliečiai ir bėga iš šios šalies”, – savaitgalio įspūdžius apibendrino Aurimas.

Jis kartu su kaimynais ministerijos žmonėms tramdyti iškvietė policiją.

Tik kai atvykę pareigūnai ėmė fiksuoti pažeidimus, sukruto ir automobilių savininkai.

„Iki pirmos valandos buvome priversti klausytis triukšmingo koncerto.

Ministerijos darbuotojus linksmino profesionalūs atlikėjai, renginį vainikavo fejerverkai.

Ar jau krizė visiškai baigėsi? Juk tas šou turėjo kainuoti didelius pinigus”, – svarstė „Lietuvos ryto” pašnekovas.

Detales derino su meru

Kai po pirmos valandos nakties Aurimas, vis dar nesulaukdamas renginio pabaigos, vėl paskambino Ignalinos rajono policininkams, išgirdo, esą renginys sankcionuotas.

Tačiau savivaldybės vyresnioji specialistė Rasa Juodagalvienė „Lietuvos rytui” teigė, kad joks leidimas renginiui nebuvo išduotas, nes tokio ministerija ir neprašė: „Leidimas ir neprivalėjo būti išduotas, nes tai nebuvo viešas renginys. Jis vyko privačioje teritorijoje.”

Ignalinos policijai laikinai vadovaujantis Donatas Šemeklis vakar „Lietuvos rytui” tvirtino, jog gyventojų nusiskundimai dėl trankiai šventusių valdininkų buvo užregistruoti ir tiriami: „Jie turėjo savivaldybės leidimą. Kiekvienas toks renginys turi būti suderintas su savivaldybe. Vyko derinimas ir su meru.”

Vėliau pareigūnas patikslino, kad renginys buvo uždaras, todėl ministerija lyg ir neprivalėjo gauti leidimo.

Ministerijos atstovei mykė

Susisiekimo ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Rūta Dirsienė patvirtino, kad šeštadienį Ignalinos rajone buvo surengta kultūros ir sporto „Transportakiada”. Joje dalyvavo ir ministras Rimantas Sinkevičius.

Anot R.Dirsienės, linksmybių renginyje netrūko, bet apie konfliktus su gyventojais ji nieko negirdėjusi.

Kiek ministerijai atsiėjo vietos gyventojų ir policijos dėmesio sulaukęs renginys? Ar pavaldžiai įmonei priklausančioje stovyklavietėje valdininkai smaginosi už dyką? Į šiuos klausimus Komunikacijos skyriaus vedėja vakar taip ir neatsakė.

Beje, pernai vos pradėjęs eiti ministro pareigas R.Sinkevičius prie vaišių stalo, ant kurio buvo ir alkoholio, pasikvietė ministerijos departamentų vadovus.

Tada valdininkai koridoriuose džiūgavo, kad į ministeriją grįžta seni geri laikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.