Lietuvos universitetai – tarp geriausių pasaulio universitetų

Antradienį paskelbtame pasaulio universitetų reitinge (QS World University Rankings 2013/2014) įrašyti keturių Lietuvos aukštųjų mokyklų pavadinimai. Vilniaus universitetas užima 601–650 vietą. Į 700+ geriausių universitetų ruožą pateko Vilniaus Gedimino technikos, Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universitetai.

Reitingai suteikia universitetui platų žinomumą tarp moksleivių, studentų, tėvų, socialinių ar verslo partnerių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Reitingai suteikia universitetui platų žinomumą tarp moksleivių, studentų, tėvų, socialinių ar verslo partnerių.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:47 AM

Dėl teisės pateikti tarp daugiau nei 800 geriausiųjų pasaulio universitetų varžėsi per 3 tūkst. aukštojo mokslo įstaigų.

Kaip skelbia KTU, nors reitingai kritikuojami – dėl jų tariamo neobjektyvumo, per plataus ar per siauro kriterijų pasirinkimo, jie leidžia pakankamai lengvai ir suprantamai įvertinti aukštąją mokyklą kitų kontekste.

„Reitingai suteikia universitetui platų žinomumą tarp moksleivių, studentų, tėvų, socialinių ar verslo partnerių. Mezgant bendradarbiavimo ryšius su kitomis užsienio aukštosiomis mokyklomis, dažnai pasižiūrima, kokia potencialaus partnerio vieta reitinguose. Universitetui svarbi ne tik pati užimama pozicija, bet ir galimybė įvertinti savo tobulintinas ir stipriąsias puses kitų šalies ir regiono aukštųjų mokyklų kontekste“ – sako Kauno technologijos universiteto Strateginio planavimo ir kokybės direktorė dr. Solveiga Buožiūtė-Rafanavičienė.

QS World University Rankings reitingas skelbiamas jau dešimtus metus. Pasaulio universitetai vertinami pagal šešias sritis – universiteto reputaciją tarp akademikų (40 proc.) ir darbdavių (10 proc.), santykį tarp studentų ir dėstytojų (20 proc.), citavimo indeksą (20 proc.), užsienio dėstytojų dalį (5 proc.) ir tarptautinių studentų skaičių (5 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.