Nori būti apdainuotas – prisidirbk

Internete knibžda patyčios, kurių sulaukė trijų mergelių muzikos grupė „Kitokios” už dainą, skirtą V.Uspaskichui. Melodija jokia, kaip ir daugelio lietuviško popso dainelių. Žodžiai irgi nei daugiau, nei mažiau nutolę nuo šio žanro standartų: bukumo ir naiviosios lyrikos mišinio.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 10, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:39 AM

Trys blondinės (nesvarbu, kad viena jų tamsiaplaukė) rypuoja, kad jos norėtų eiti kartu su dainos herojumi. Duobėtu keliu kažkur. Gal į kalėjimą? Juk V.Uspaskichą už juodąją buhalteriją ir sukčiavimą pirmosios instancijos teismas nuteisė 4 metams laisvės atėmimo.

Tema „V.Uspaskichas ir lietuviška estrada” verta išskirtinio dėmesio. Už dainą „Verta”, kurią jis atliko kartu su I.Jurgelevičiūte 2007-aisiais televizijos projekto „Auksiniai svogūnai” metu. Tai buvo savaip simboliškas duetas: po kelerių metų ir I.Jurgelevičiūtė sėdo į teisiamųjų suolą – už vagystes.

Lyriškai apdainuoti kriminalinius veikėjus Lietuvoje – sena tradicija. Ji užsimezgė 1997-aisiais, kai tarptautinių konkursų nugalėtoja Elada ir dar du atlikėjai įrašė garso kasetę, apraudančią „Vilniaus brigados” bosą B.Dekanidzę, nuteistą mirties bausme už žurnalisto V.Lingio nužudymą.

Paplitęs toks antifeministinis mitas, esą moteris traukia nusikaltėliai, įvairūs blogiukai, esą dailiąją lytį vilioja išorinis jų vyriškumas, valdžia ir pinigai. Todėl jos ir įsimyli sukčius, banditus, žudikus, dainuoja apie juos daineles ar kitaip garbina.

Psichologai kažkaip įmantriai aiškina tą reiškinį, bet, manau, lyčių psichologija čia niekuo dėta – galima rasti atlikėjų, ir moterų, ir vyrų, kurie už gerus pinigus apdainuotų bet ką.

Galbūt sulauksime ir dainos, pakelsiančios ūpą iki gyvos galvos nuteistam H.Daktarui. Kaune toks kūrinys galbūt puikuotųsi populiariausių dainų dešimtuko viršūnėje.

Jei saldžiabalsės blondinės sumanytų apdainuoti Henytę, be jokio atlygio siūlau pagrindinį dainos motyvą: „Daug tu užkasei jų po žeme/ Jie neatsikels, neatsikels/O meile, meile tyraaa...”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.