Seimo pirmininkui įteikti parašai dėl nepasitikėjimo V.Gapšiu

Opozicija Seimo pirmininkui

V.Gapšys ne kartą yra sakęs, kad pats trauktis iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų neketina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Gapšys ne kartą yra sakęs, kad pats trauktis iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų neketina.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:47 AM

Nepasitikėjimą V.Gapšiu pareiškė 44 Seimo nariai - opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai, taip pat keli opozicinės „Drąsos kelio“ partijos bei Mišrios Seimo narių grupės nariai.

Nepasitikėjimas motyvuojamas Vilniaus apygardos teismo priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu. Darbo partijos vadovas V.Gapšys Darbo partijos „juodosios“ buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą.

Dokumente rašoma, kad po šio teismo sprendimo tolesnis V.Gapšio darbas einant Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas „daro žalą Lietuvos Respublikai, menkina piliečių pasitikėjimą valstybe, jos institucijomis, žemina Seimo vardą ir autoritetą“.

Po Vilniaus apygardos teismo nuosprendžio V.Gapšys ne kartą yra sakęs, kad pats trauktis iš pirmojo Seimo vicepirmininko pareigų neketina, savo nekaltumą jis žada įrodyti Apeliaciniame teisme. Be to, jis pareiškė, kad jam, kaip valdančiosios partijos pirmininkui, priklausytų užimti aukštesnį - Seimo pirmininko - postą.

Antradienį žurnalistams komentuodamas opozicijos iniciatyvą V.Gapšys pareiškė, jog tai - jų teisė. Į klausimą, ar Darbo partija paliktų koaliciją, jei taptų aišku, kad tarp pareiškusių jam nepasitikėjimą buvo valdančiųjų, V.Gapšys atsakė, kad jis per ankstyvas.

Pagal Seimo statutą, pasiūlymą atleisti Seimo pareigūną turi teisę ne mažiau kaip penktadalis Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 29 parlamentarai.

Nepasitikėjimą pirmuoju parlamento vicepirmininku inicijuoja opozicinės TS-LKD ir Liberalų sąjūdžio frakcijos. Jie bendrai parlamente turi 43 atstovus. Tam, kad Seimo pareigūnas būtų atstatydintas, per slaptą balsavimą už tai privalo balsuoti ne mažiau kaip pusė (71) Seimo narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: diskusija po pirmojo prezidento rinkimų turo