Dalai Lamą „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje kalbins Lietuvos vaikai

Šį sekmadienį, rugsėjo 15-ąją, 21 val. 20 min. „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje – išskirtinis ir vienintelis pokalbis su į Lietuvą atvykstančiu Tibeto dvasiniu lyderiu Dalai Lama. Tiesa, televizija ryžosi avantiūrai – Nobelio taikos premijos laureatą kalbins... vaikai.

Pirmokė Milda ir penktokas Emilis jau dvi savaites ruošiasi svarbiam susitikimui su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV.
Pirmokė Milda ir penktokas Emilis jau dvi savaites ruošiasi svarbiam susitikimui su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-11 12:42, atnaujinta 2018-02-22 08:09

Pirmokė Milda ir penktokas Emilis jau dvi savaites ruošiasi svarbiam susitikimui su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV.

Vaikų tėvai mažiesiems kasdien pasakoja apie vieno ryškiausių pasaulio autoritetų skleidžiamas mintis ir idėjas. Vaikams iškilę klausimai užrašomi sąsiuvinyje, o sekmadienį bus užduoti Tibeto dvasiniam lyderiui.

„Kas, jei ne vaikai bei jų nuoširdumas ir paprastumas galėtų geriausiai padėti perteikti Dalai Lamos ramybę ir skleidžiamas idėjas? – jau šį sekmadienį, rugsėjo 15 dieną, 21.20 val. „Lietuvos ryto“ televiziją įsijungti kviečia televizijos vadovas Linas Ryškus. – Štai Milda pati pastebėjo, kad Dalai Lama tenkinasi minimalia finansine gerove ir „neišlaidauja“ apdarams, o Emiliui Tibeto dvasinis lyderis pasirodė panašus į Avatarą.

Veldamiesi į šią avantiūrą žiūrovams norime priminti, kad ir suaugusieji turi ko mokytis iš vaikų. Vaikai neveidmainiauja, sako tai, ką galvoja. Mes, suaugę, dažnai tai pamirštame.“

Mildai ir Emiliui televizijos kameros – ne naujiena. Vaikai anksčiau kartu filmavosi „Lietuvos ryto“ televizijos rodytoje laidoje „Gimnazistai“.

„Daugiau paslapčių atskleisti nenoriu. Tik užsiminsiu – mažoji Milda vienam didžiausių pasaulio moralinių vadovų pati ruošia dovaną. Nuo šios staigmenos ir prasidės speciali laida „Pokalbis su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV“, – intriguoja L.Ryškus.

Tibeto dvasinio vadovo Dalai Lamos pokalbį su vaikais moderuos „Lietuvos ryto“ televizijos naujienų reporterė Monika Petkevičiūtė.

Paskutinį kartą Dalai Lama Lietuvoje viešėjo prieš dvylika metų – 2001-aisiais, o pirmą kartą lankėsi 1991 m. Tai bus jau trečiasis Nobelio taikos premijos laureato vizitas Lietuvoje, tačiau sostinės gyventojams ir svečiams prieinamą paskaitą jis skaitys pirmą kartą.

Paskaitą „Kelias į taiką ir laimę globalioje visuomenėje“ bus galima išgirsti rugsėjo 13 dieną, penktadienį, Vilniaus „Siemens“ arenoje ir stebėti tiesiogiai portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.