Nuostaba Vilniaus savivaldybėje: iš atostogų staiga grįžo A.Zuokas

Svarstant „Vilniaus energijos“ investicijų plano projektą, salėje po pertraukos pasirodė meras A.Zuokas. Vicemeras J.Pinskus, iki tol vadovavęs posėdžiui, staiga parodė į salėje atsiradusį A.Zuoką ir pasakė: „Štai iš atostogų grįžo meras, jis dabar vadovaus posėdžiui.“

A.Zuokas grįžo iš atostogų įpusėjus savivaldybės posėdžiui.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Zuokas grįžo iš atostogų įpusėjus savivaldybės posėdžiui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 11, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:51 AM

Trečiadienį Vilniaus savivaldybė svarstė sutarties projektą, pagal kurį „Vilniaus šilumos tinklai“ su bendrove „Vilniaus energija“ ir prancūzų bendrove „Dalkia“ pasirašytų investicijų į aplinkos taršos mažinimą sutartį. Investicijų plano projektą tarybos dauguma atmetė. Tik po to A.Zuokas perėmė vadovavimą posėdžiui.

Pagal projektą numatoma, kad „Vilniaus energija“, kaip „Vilniaus šilumos tinklų“ nuomininkė, investuotų į aplinkosaugą 72 mln. Lt. Už šias lėšas Vilniaus termofikacinėje elektrinėje būtų įdiegta moderni taršos mažinimo įranga.

Mažinti taršą reikalaujama pagal ES direktyvą. Jeigu iki 2016-ųjų 2-oji termofikacinė elektrinė (E-2) Savanorių pr. ir katilinė Nr. 8 (RK-8) Ateities g. neatitiks padidintų aplinkos taršos reikalavimų, teks mokėti dideles baudas.

Norint, kad Vilniaus elektrinės atitiktų ES patvirtintas aplinkos taršos normas, reikia pastatyti brangiai kainuojančius filtrus. „Vilniaus energija“ jau anksčiau buvo pasirengusi investuoti 72,5 mln. Lt, prašydama už tai pratęsti Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartį, kuri baigiasi 2016-aisiais.

Tačiau šilumos tiekėjų pasiūlymas buvo atmestas, nes jam nepritarė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pagal trečiadienį savivaldybei pateiktą projektą, „Vilniaus energija“ investuoja lėšas į taršos mažinimo įrangą. Pasibaigus nuomos sutarčiai, įrenginiai turės būti parduoti nuomotojui – „Vilniaus šilumos tinklams“ – už likutinę vertę. Tai yra, išskaičiavus nusidėvėjimo koeficientą.

Savivaldybės taryba projektui nepritarė, ir kaip tik tuo metu vadovavimą posėdžiui iš J.Pinskaus perėmė iš atostogų staiga grįžęs A.Zuokas.

Įdomus sutapimas: A.Zuokas iš J.Pinskaus pirmininkavimą perėmė kaip tik prieš miesto tarybai pradedant svarstyti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) stebėtojų tarybos pakeitimo ir „vartų mokesčio“ projektą. Numatoma, kad sąvartyno tarifai bus didinami, vilniečiams gali pabrangti šiukšlių išvežimas.

Vicemeras J.Pinskus yra atsakingas už Vilniaus atliekų ūkio tvarkymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.