Prezidentei perduoti tūkstančiai Tibetą remiančių parašų

Tai trečiasis Nobelio taikos premijos laureato vizitas Lietuvoje.

Prezidentūros kanceliarijoje parašus perdavė devyni Tibeto laisvės rėmėjai, kurie į rūmus atėjo nešini Tibeto vėliavomis.<br>Organizatorių nuotr.
Prezidentūros kanceliarijoje parašus perdavė devyni Tibeto laisvės rėmėjai, kurie į rūmus atėjo nešini Tibeto vėliavomis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 12:22 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:15 AM

Prezidentūros kanceliarijoje parašus perdavė devyni Tibeto laisvės rėmėjai, kurie į rūmus atėjo nešini Tibeto vėliavomis.

„Daug nereikalaujame, tiesiog, kad Tibeto klausimas atsirastų ES dienotvarkėje, kad kinams būtų primenama, jog Tibete yra problemų ir kad būtų kreipiamasi oficialiu lygiu į Kinijos valdžią“, - BNS sakė akcijos organizatorius Vytis Vydūnas.

Pasak jo, ES turėtų paraginti, kad būtų deramasi „dėl realios Tibeto autonomijos, Tibeto kultūros, jo unikalios gamtos“.

Parlamentarė Dalia Kuodytė pasveikino akciją, sakydama, kad Tibeto istorija primena ir Lietuvos istoriją.

„Mus džiugina, kad Lietuvoje yra tiek daug aktyvių neabejingų žmonių, kurie dar prisimena savo istoriją ir savo partizanus, kurie irgi buvo laikomi kvailiais todėl, kad ėjo ir žuvo ten, kur prasmės nebuvo“, - BNS sakė Seimo narė, Tarpparlamentinių ryšių Tibeto rėmimo grupės pirmininkė.

Dalai Lama į Vilnių turėtų atvykti trečiadienio popietę. Prieš tai jis viešėjo Latvijoje.

Tai trečiasis Nobelio taikos premijos laureato vizitas Lietuvoje.

Keturių dienų vizito Dalai Lama XIV atvyksta bendru Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Tibetu grupės, Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos budistų bendruomenių kvietimu.

Ketvirtadienį Dalai Lama lankysis Lietuvos Seime. Oficialūs susitikimai su aukščiausios valdžios pareigūnais nenumatomi. Tokiems susitikimams visada griežtai priešinasi Kinija, kuri jį kaltina separatizmo kurstymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.