Siūloma E.Vareikio nebeleisti į užsienį

Seimo Etikos ir procedūrų

„Aš į tai žiūriu kaip į ligą, o ne kaip į kažkokį žmogaus nusižengimą“, – E.Vareikio padėtį įvertino liberalė Dalia Teišerskytė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Aš į tai žiūriu kaip į ligą, o ne kaip į kažkokį žmogaus nusižengimą“, – E.Vareikio padėtį įvertino liberalė Dalia Teišerskytė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 4:36 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:56 AM

Trečiadienį iškėlus klausimą, ar imtis svarstyti E.Vareikio elgesį, dalis komisijos narių pasisakė, kad komisija neturėtų nagrinėti sveikatos problemų, taip pat apeliavo, jog parlamentaro elgesys tikriausiai bus įvertintas partijoje ir frakcijoje.

„Aš į tai žiūriu kaip į ligą, o ne kaip į kažkokį žmogaus nusižengimą, – sakė liberalė Dalia Teišerskytė. – Kitas dalykas, jei Seimo valdyba žino problemą, tai Seimo valdyba turėtų ir analizuoti, kodėl jie siunčia tą žmogų taip dažnai atstovauti Lietuvai. Kita vertus, aš manau, kad bus tam tikri veiksmai konservatorių partijoje ir frakcijoje, leiskime žmogui sugrįžti iš ligoninės, ateiti ir pasakyti.“

„Nuo komandiruočių tikrai reikėtų susilaikyti, o vertinti (elgesio. – Red.) galbūt nereikėtų skubėti“, – sakė socialdemokratė Orinta Leiputė.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Andrius Kubilius žurnalistams yra sakęs, kad dėl priklausomybės problemų turinčio E.Vareikio tolesnio darbo Seime bus kalbama, kai leis jį prižiūrintys specialistai.

„Dėl E.Vareikio mes nieko nenusprendėm, iš tiesų, kaip žinot, jį dabar prižiūri ir globoja specialistai, tai žmogus, matyt, tikrai turi priklausomybės problemų ir bėdų, galima tiktai užjausti ir apgailestauti.

O kai specialistai leis, mes, matyt, turėsim pasikalbėt, ar tikrai turint tokių priklausomybės bėdų pats tinkamiausias darbas yra Seime, kur darbas yra viešas. Manau, kad rasim tinkamiausius sprendimus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė A.Kubilius.

Konservatorių frakcijos atstovas E.Vareikis pastaruoju metu nekart įsipainiojo į incidentus, galimai susijusius su alkoholio vartojimu. Rugpjūčio pabaigoje Vilniaus oro uoste parlamentaras prieš skrydį į Romą žurnalistų buvo užkluptas tikriausiai neblaivus. Vis dėlto išskridęs į Romą, Seimo narys po to vėlavo grįžti iš kelionės ir artimieji dėl jo kreipėsi į policiją.

Taip pat E.Vareikiui šiemet buvo iškelta byla dėl kito incidento, kuriame jis dalyvavo neblaivus. Policijos duomenimis, E.Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 dieną savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę sukėlė jai fizinį skausmą.

Kai kurie konservatorių frakcijos nariai po pastarojo incidento oro uoste frakcijos kolegą paragino atsisakyti parlamentaro mandato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.