V.Uspaskichas: „V.Gapšys bus Seimo pirmininkas - žvaigždė visoje ES“

Darbo partijos įkūrėjas

V.Uspaskichas teigia, jog dabartinis partijos vadovas Vytautas Gapšys galėtų „labai gražiai“ vadovauti Seimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
V.Uspaskichas teigia, jog dabartinis partijos vadovas Vytautas Gapšys galėtų „labai gražiai“ vadovauti Seimui.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 10:40 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:20 AM

„Jis nepasakė, kad nori (tapti Seimo pirmininku - red.), jis pasakė – gali. O kad gali, tai tikrai. Pagal kompetenciją jis gali tapti Seimo pirmininku ir tikrai vadovaus labai gražiai. Tai bus Seimo pirmininkas - žvaigždė visoje Europos Sąjungoje“, - Lietuvos televizijos laidoje „Dėmesio centre“ antradienį kalbėjo V.Uspaskichas.

„V.Gedvilas normaliai susitvarko su savo pareigomis, bet V. Gapšys tapo partijos pirmininku. O Seimo pirmininko postas pagal koalicijos sutartį priklauso mūsų partijai, tad natūralu, kad jis turi atitekti partijos lyderiui“, - pridūrė „darbiečių“ įkūrėjas.

Paklaustas, ar neblefuoja, V.Uspaskichas pripažino,jog partija niekuomet šio galimo postų perskirstymo nesvarstė.

„Kol kas tokio svarstymo nebuvo. (...) Man asmeniškai malonu būtų matyti V.Gapšį Seimo pirmininko kėdėje, bet dar kartą sakau, kad svarstymo nebuvo“, - teigė V.Uspaskichas.

V.Gapšys apie ketinimus siekti parlamento vadovo posto pareiškė prieš kelias savaites interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“.

„Eisiu į Seimo pirmininkus. Paprasčiausiai partijos pirmininkas turi užimti poziciją. Manau, logiška, kad Seimo pirmininku būtų partijos pirmininkas“, - sakė jis.

Darbo partijos (leiboristų) vadovas V.Gapšys Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje pripažintas kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo. Vilniaus apygardos teismas jam skyrė 35 tūkst. 750 litų baudą.

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako manantis, kad V.Gapšys pajuokavo.

Opozicinės Seimo frakcijos antradienį surinko parašus dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju V.Gapšiu.

Nepasitikėjimą V.Gapšiu pareiškė 44 Seimo nariai - opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijų atstovai, taip pat keli opozicinės „Drąsos kelio“ partijos bei Mišrios Seimo narių grupės nariai.

Valdantieji socialdemokratai kol kas teigia nenusprendę, kaip balsuos dėl nepasitikėjimo V.Gapšiu. „Darbiečiai“ savo ruožtu neatskleidžia, ar trauksis iš koalicijos, jei socialdemokratai palaikys nepasitikėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.