Vyriausybė teigia, kad sveikatos draudimas įsigalios iškart

Vyriausybė trečiadienį pritarė

„Teismas pasakė visai Lietuvai - visi piliečiai turi konstitucinę prievolę mokėti įmoką“, - žurnalistams aiškino V.P.Andriukitis.<br>T.Bauro nuotr.
„Teismas pasakė visai Lietuvai - visi piliečiai turi konstitucinę prievolę mokėti įmoką“, - žurnalistams aiškino V.P.Andriukitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 11, 2013, 5:17 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:51 AM

Sveikatos apsaugos ministerija naują tvarką pasiūlė po to, kai Konstitucinis Teismas sukritikavo dabartinę tvarką, kad gyventojams, kurie savarankiškai moka sveikatos draudimo įmokas, PSD įsigalioja tik po trijų mėnesių.

„Mes kaip tik dabar žengsime kitą žingsnį - nustatyti tą ryšį (tarp sveikatos priežiūros įstaigų, Mokesčių inspekcijos ir Sodros - BNS), kad regreso tvarka būtų išieškoma tai, ką privalo visi mokėti. Iki Konstitucinio Teismo sprendimo nebuvo aišku, ar galimas toks regresas, tarkime, ir tiems, kurie patys už save susimoka. Jie sako - mes patys už save sumokėjome, gauname mokamas paslaugas ir nedalyvaujame. Teismas pasakė visai Lietuvai - visi piliečiai turi konstitucinę prievolę mokėti įmoką“, - žurnalistams aiškino V.P.Andriukitis.

Dabar jeigu žmogus bent vieną dieną pavėluoja sumokėti 90 litų įmoką, draudimas nustoja galioti, ir jį atnaujinti galima tik vėl mokant tris mėnesius iš eilės.

Konstitucinis Teismas gegužę prieštaraujančioms Konstitucijai pripažino Sveikatos draudimo įstatymo nuostatas, kad kai kurių asmenų privalomasis sveikatos draudimas įsigalioja tik tuomet, kai tris mėnesius iš eilės už juos buvo mokamos įmokos arba jie patys jas mokėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.