A.Butkevičius: „L.Stankūnaitė tikrai yra išvykusi, kur - atsakymo nebus“

Premjero Algirdo Butkevičiaus duomenimis, Laimutė Stankūnaitė su mažamete savo dukra yra išvykusi gyventi į užsienį.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rugpjūčio pabaigoje pranešė, kad valstybės saugoma liudytoja pedofilijos byloje L.Stankūnaitė kartu su mažamete dukra išvyko iš Lietuvos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Dienraštis „Lietuvos rytas“ rugpjūčio pabaigoje pranešė, kad valstybės saugoma liudytoja pedofilijos byloje L.Stankūnaitė kartu su mažamete dukra išvyko iš Lietuvos.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:54 AM

L.Stankūnaitės ir jos dukters likimu susidomėjo Seimo „Drąsos kelio“ frakcijos narys Povilas Gylys.

„Maždaug prieš dvi savaites pasirodė vieša informacija, kad iš Lietuvos dingo Laimutė Stankūnaitė ir jos dukra. Mes bandėme iš valstybės institucijų išgauti informaciją, ar tiesa, kad jų Lietuvoje nėra, kad čia liko Stankūnaitės dukros kapas.

Iki šiol nė viena valstybės institucija nereagavo į rezonansinės bylos dalį, dingo paskutiniai teisėsaugai pasiekiami liudininkai pedofilijos byloje. Ką, Premjere, galite pasakyti apie tą istoriją, nes jūs žadėjote ja domėtis, ir kodėl taip delsiama informuoti visuomenę apie tai, kas iš tikrųjų įvyko? Gal visa tai netiesa? Gal tai žurnalistų literatūriniai kūriniai?“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą kalbėjo P.Gylys.

Premjeras A.Butkevičius patikino šiuo klausimu domėjęsis.

„Tikrai aš domėjausi ir tuo metu, kai man uždavėte klausimą „kur yra mergaitė, ar jinai sveika“, informavau jus žodžiu, nes nesakėte, kad jus reikia informuoti raštu“, – sakė Ministras Pirmininkas.

Vyriausybės vadovas informavo po P.Gylio užklausimo išsikvietęs tam tikrų institucijų vadovus.

„Man buvo pasiūlyta nuvažiuoti į vietą, pasižiūrėti, bet aš tikrai į vietą nevažiavau, patikėjau, buvo pasakyta „sveika, gyva, lanko mokyklą“ ir t. t. Ir kiek man žinoma, Lietuvoje nėra jokio mergaitės kapo. (...) Kiek turiu informacijos, ji tikrai yra išvykusi“, – kalbėjo A.Butkevičius.

„Drąsos kelio“ nariai yra pasipiktinę pasirodžiusia informacija, kad L.Stankūnaitė su dukra išvyko gyventi į užsienį, suabejojo, ar mergaitė gyva. Anksčiau jie yra skelbę, kad mergaitė į užsienį buvo išvežta per prievartą, L. Stankūnaitė su dukra, užsienyje saugomos specialios apsaugos, nebus saugios, gyvens pakeitusios išorę ir tapatybę.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rugpjūčio pabaigoje pranešė, kad valstybės saugoma liudytoja pedofilijos byloje L.Stankūnaitė kartu su mažamete dukra išvyko iš Lietuvos, svetimoje valstybėje ji gyvens kita pavarde, dar Lietuvoje išmoko jai sukurtą naują biografiją.

Interviu dienraščiui L.Stankūnaitė teigė išvykstanti, kai visos Lietuvos teisinės institucijos patvirtino jos, mirusio Andriaus Ūso ir kitų aukų nekaltumą, o valstybė pasirūpino, kad ji su dukra galėtų pradėti saugų normalų gyvenimą svetimoje šalyje.

Vilniaus apygardos teismas balandį vadinamojoje pedofilijos byloje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį velioniui A.Ūsui. Šis nuosprendis yra įsiteisėjęs ir šalys jo Aukščiausiajam Teismui neskundė.

L. Stankūnaitę ir mažametę jos dukterį pradėta saugoti po įvykių 2009 metų rudenį Kaune, kai jos buvęs sugyventinis Drąsius Kedys, manoma, nužudė teisėją Joną Furmanavičių ir L. Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, kuriuos kaltino sąsajomis su pedofilija. Saugoti L. Stankūnaitę ir jos dukrą tada nusprendė tuometiniai policijos ir Generalinės prokuratūros vadovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.