Dalai Lama šventojo kvapo A.Zuokui įpūtė į butelį

Ketvirtadienį Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV pietavo Vilniaus mero Artūro Zuoko namuose Užupyje. Dalyvavo ir mero žmona Agnė Zuokienė, prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma Adamkiene.

Dalai Lama savo įkvėpimo paliko A.Zuokui.<br>D.Umbraso nuotr.
Dalai Lama savo įkvėpimo paliko A.Zuokui.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 12, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:54 AM

Šeimyniškoje atmosferoje buvo kalbama apie šeimą, moralinių vertybių problemas, Lietuvos ir Tibeto kultūrinius ryšius. Po pietų Dalai Lama įpūtė kvapo į A.Zuoko paduotą butelį.

Jo Šventenybė Dalai Lama XIV Vilniaus mero namuose lankėsi jau antrąkart – Užupyje yra pabuvojęs ankstesnio vizito metu. Garbingiems svečiams buvo patiekti lengvi mėsos ir vegetariški valgiai, juos pagamino „Stiklių“ restoranas.

Dalai Lama vienu metu buvo atsisakęs mėsiškų valgių, bet susirgo hepatitu ir gydytojai jam patarė, nors saikingai, pasistiprinti mėsa.

Tibeto budizmas pakantus mėsos valgymui, nes šioje kalnuotoje šalyje sunku išauginti daržovių.

Po pietų A.Zuokas išsivedė svečius į kiemelį ir aprodė iš čia atsiveriantį puikų kraštovaizdį: Gedimino pilį, Trijų Kryžių kalną.

Jis pasiūlė V.Adamkui ir Dalai Lamai pasisupti ant visatos pusiausvyrą simbolizuojančio aliumininio suolelio. Ši pramoga Tibeto dvasinį lyderį pralinksmino, jis garsiai nusijuokė.

Dalai Lama sėdo į Vadovybės apsaugos departamento darbuotojo vairuojamą „Maseratti“ ir išvyko į renginį rotušėje.

Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV paskaitos „Kelias į taiką ir laimę globalioje visuomenėje“ tiesioginę transliaciją iš „Siemens“ arenos penktadienį nuo 12:30 val. stebėkite per tv.lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.