Klaipėda užbaigė kruizinių laivų sezoną

Klaipėdos kruizinių laivų terminale vakar prisišvartavęs laineris „Delphin” su Bahamų vėliava pabaigė kruizinių laivų sezoną Lietuvoje. Iš viso šiemet kruiziniai laivai į Klaipėdą buvo užsukę 40 kartų, rašo „Lietuvos rytas”.

Paskutinis šį sezoną Klaipėdoje pasirodęs laineris „Delphin” trečiadienį į Lietuvos pajūrį atplukdė 470 turistų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Paskutinis šį sezoną Klaipėdoje pasirodęs laineris „Delphin” trečiadienį į Lietuvos pajūrį atplukdė 470 turistų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 12, 2013, 8:21 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:25 AM

157 metrų ilgio ir 21,8 metro pločio „Delphin”, į mūsų uostą atplaukiantis kasmet, šįkart atgabeno 470 turistų – tiek, kiek jame yra vietų.

Daugiau kaip 300 žmonių iš anksto užsisakė ekskursijas – apžiūrėjo Kuršių neriją, Palangą, Klaipėdą, kiti po miestą klajojo savarankiškai. Dauguma laivo keleivių – vokiečiai.

Kruizinių laivų sezonas šįmet prasidėjo gegužės 4 dieną – pirmasis atplaukė 290,2 metro ilgio laineris „Costa Pacifica” su Italijos vėliava.

Šis laivas pas mus jau lankėsi penkis kartus. Juo iš viso gali plaukti 5 tūkst. žmonių, iš kurių daugiau kaip tūkstantis – įgula ir aptarnaujantis personalas.

Preliminariais skaičiavimais, šįmet kruiziniai laivai į Klaipėdą atplukdė maždaug 33 tūkst. keleivių. Pernai laivų buvo daugiau – 43, bet keleivių mažiau – 26 789.

Šįmet inkarą uostamiestyje nuleido 13 didžiųjų laivų – ilgesnių negu 175 metrai. Pirmą kartą prisišvartavo trys laivai – „Ocean Majesty”, „Silver Whisper” ir „Thomson Spirit”. Jų įguloms tradiciškai įteikti Klaipėdos miesto herbai.

Kitais metais Klaipėdoje planuoja apsilankyti 48 kruiziniai laivai. Šis sąrašas dar nebaigtas, nes registruotis galima iki vasario mėnesio.

Uosto rinkliava, šiais metais gauta iš Klaipėdoje apsilankiusių kruizinių laivų, preliminariais apskaičiavimais, sudarys 1,36 mln. litų.

Kruizinių laivų keleiviai uostuose išleidžia nuo 50 iki 100 eurų. Klaipėdoje turistai palieka šiek tiek mažiau, nes laivai stovi trumpiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.