Kodėl Dalai Lama peštelėjo V.Landsbergio barzdą?

Seime ketvirtadienį susitikę Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama ir europarlamentaras Vytautas Landsbergis bendravo lyg seni draugai. Su Lietuvos politiku pasisveikinęs dvasininkas peštelėjo V.Landsbergio barzdą. Tibeto žinovai sako, kad toks Dalai Lamos elgesys reiškia ypatingą pagarbą ir artimą ryšį su žmogumi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:33 AM

Vilniaus universiteto Orientalistikos centro dėstytojas, tibetologas Vladimiras Korobovas spėja, kad toks Dalai Lamos elgesys gali reikšti du dalykus: džiaugsmą susitikus su V.Landsbergiu ir nuostabą dėl jo barzdos.

„Tibetiečiams neauga europiečiams būdingos barzdos. Jiems tai – neįprastas dalykas. Gali būti, kad jis ją todėl ir palietė“, - kalbėjo dėstytojas.

Tibeto ir Kinijos kultūra aktyviai besidomintis vilnietis Raimondas Dikčius sako, kad paliesdamas kitą žmogų Dalai Lama jį palaimina.

„Jei jis lietė veidą, tai yra labai geras ženklas. Taip jis parodė ypatingą dėmesį kitam žmogui“, - kalbėjo R.Dikčius.

Lietuvoje Dalai Lama lankosi jau trečią kartą. Ketvirtadienį Seime jis susitiko su keliasdešimt parlamentarų, visuomenės veikėjų.

Susitikimo metu V.Landsbergis aktyviai palaikė Dalai Lamą. Šiam šnekant šalia sėdintis Lietuvos politikas svečią ragino kalbėti drąsiai. Klausydamas dvasininko pareiškimų apie Kinijos okupuotą Tibetą, V.Landsbergis nuolatos kartojo „Speak more“ (liet. – kalbėkite daugiau.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.