Prezidentė D.Grybauskaitė prabilo apie antrą kadenciją

Prezidento rinkimai vyks 2014 m. gegužę.

Klausiama kiek šansų, kad jai bus pasiūlytas labai aukštas postas ES, D.Grybauskaitė šias galimybes vertino atsargiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klausiama kiek šansų, kad jai bus pasiūlytas labai aukštas postas ES, D.Grybauskaitė šias galimybes vertino atsargiai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:44 AM

Duodama interviu LNK televizijai, kuris buvo paskelbtas ketvirtadienį, šalies vadovė pakartojo, kad jos apsisprendimą dalyvauti rinkimuose lems žmonės.

„Dar iki rinkimų taip toli, kad ir tos apklausos. Politikoje visaip būna. Tai tikrai norėčiau sulaukti kitų metų, nes dabar reikia užbaigti pirmininkavimo laikotarpį ir tikrai tarsiuos ir girdėsiu, ką žmonės sako“, - teigė D.Grybauskaitė.

Klausiama kiek šansų, kad jai bus pasiūlytas labai aukštas postas ES, D.Grybauskaitė šias galimybes vertino atsargiai.

„Aš tų šansų tikrai nenagrinėju ir tokių šansų nebūna. Yra procesai, kaip vyksta tam tikrų postų dalybos. Aš esu nepartinė ir tai apsunkina mano perspektyvas“, - sakė ji.

Tuo tarpu klausiama, ką rinktųsi - Lietuvą ar Europą - D.Grybauskaitė atsakė, kad „jai Lietuva visada buvo svarbiausia“, taip leido suprasti, kad vadovautų šaliai antrąją kadenciją.

Prezidento rinkimai vyks 2014 m. gegužę.

ES užkulisiuose D.Grybauskaitė buvo vadinama ir būsima ES prezidente. Šiuo metu ES vadovauja belgas Hermanas Van Rompuy.

ES prezidento rinkimai įvyks tik praėjus pusmečiui po Lietuvos Prezidento rinkimų, 2014-ųjų lapkritį, kai postą turės palikti dvi kadencijas vadovavęs H.van Rompėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.