A.Medalinsko išpažintis: „Po R.Pakso apkaltos buvau ant savižudybės slenksčio“

Politologas Alvydas Medalinskas penktadienį paskelbė šokiruojančią išpažintį - buvęs prezidento Rolando Pakso patarėjas, po prezidento apkaltos kelerius metus galvojo apie savižudybę, nes niekaip negalėjo surasti darbo.

Buvęs R.Pakso patarėjas Alvydas Medalinskas po apkaltos proceso mąstė apie savižudybę<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvęs R.Pakso patarėjas Alvydas Medalinskas po apkaltos proceso mąstė apie savižudybę<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Sep 13, 2013, 2:55 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:56 AM

„Galvojau čia sakyti ar nesakyti, bet pasakysiu. Dėl to, kad kalbame tema, kuri man pačiam yra labai artima. Po prezidento apkaltos keletą metų gyvenau ant savižudybės slenksčio. Dėl to, kad supratau, jog gyniau žmogų, kuris to buvo visiškai nevertas. O kitoje pusėje puolė irgi, deja, panašūs. Iš principo tai buvo kelių grupių tarpusavio santykiai, ir kad tas žmogus yra už teisingumą ir prieš korupciją, aš labai abejoju“, - penktadienį Žinių radijo laidoje apie Lietuvą krečiančias savižudybes prabilo buvęs Seimo narys ir R.Pakso patarėjas.

Jis pasakojo, kad po R.Pakso apkaltos ilgai negalėjo rasti darbo, susitikęs su draugais turėjo apsimetinėti, kad gyvena gerai. „Po to užsidarė viskas. Užsidarė bet kokia galimybė grįžti į bet kokį darbą“, - pasakojo politikos apžvalgininkas.

A.Medalinskas pripažino, kad jį išgelbėjo „oranžinė revoliucija“, į kurią jis įsijungė, Ukrainoje. Jei ne revoliucija, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę. Vėliau jis pradėjo rašyti straipsnius „Lietuvos rytui“ ir kitiems dienraščiams.

A.Medalinskas dirbo R.Pakso patarėju užsienio politikos klausimais 2003-2004 m. Prieš tai jis buvo Seimo nariu, atstovavo Liberalų sąjungai, tačiau pasitraukė į R.Pakso stovyklą šiai partijai skilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.