Apyrankę Dalai Lamai suvėrusi pirmokė Milda: „Jaudinausi, bet nebijojau“

Penktadienį įvyko išskirtinės „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Pokalbis su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV“, kurios premjera – rytoj, sekmadienį, 21 val. 20 min., filmavimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2013, 4:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:04 AM

Televizija gavo išskirtinę ir unikalią teisę pakalbinti Lietuvoje viešėjusį Tibeto dvasinį lyderį. Televizijos vadovas Linas Ryškus pasiūlė į šią galimybę pažiūrėti išskirtinai – Jo Šventenybę kalbino vaikai.

Milda Martinonytė, Emilis Klaus ir Adomas Gaudiešius – trys laimingieji, kurie turėjo išskirtinę galimybę akis į akį pabendrauti su Nobelio taikos premijos laureatu ir visame pasaulyje pripažintu autoritetu.

Pirmokė Milda šypsosi – žodžiais sunku apibūdinti tą jausmą, kuris po susitikimo su Dalai Lama iki šiol kirba širdelėje. „Jaudinausi, bet nebijojau“, – sako ji ir tuoj pat skuba patikinti, kad baigiantis pokalbiui jautėsi jau visiškai rami.

Mergaitė susitikimui su Jo Šventenybe ruošėsi dvi savaites, o likus kelioms dienoms iki jo nusprendė pati padaryti dovaną.

„Apyrankė – Mildos idėja. Ji pati išsirinko karoliukus ir kruopščiai juos suvėrė. Karoliukų spalvos – simboliškos. Vieni primena Jo Šventenybės drabužių spalvas, kiti – Lietuvos trispalvę. Vėrinyje įamžinta tautų draugystė“, – apie ypatingą rankų darbo dovaną pasakoja Mildos mama Elena Martinonienė.

Penktadienį sostinės „Siemens“ arenoje vykusios Dalai Lamos paskaitos „Kelias į Taiką ir Laimę globalioje visuomenėje“ metu Jo Šventenybė tūkstantinei susirinkusių žmonių auditorijai susižavėjęs pademonstravo Mildos įteiktą dovaną. Apyrankę Dalai Lama pažadėjo segėti viso vizito Lietuvoje metu.

Dovaną Tibeto dvasiniam lyderiui įteikė ir Emilis. Jis pats nupiešė piešinį, kuriame vaizduojamas avataras, primenantis patį Dalai Lamą. Prieš susitikimą šeštokas prisipažino, kad Jo Šventenybė jam būtent ir primena jo mėgstamiausią personažą – avatarą. Kaip Tibeto dvasinis lyderis reagavo į vaikų dovanas bus galima pamatyti specialioje „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Pokalbis su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV“ jau rytoj, sekmadienį, 21.20 val.

Nors Milda – viena iš nedaugelio, turėjusi galimybę akis į akį pabendrauti su Nobelio taikos premijos laureatu, E.Martinonienė sako apie tai su dukra nekalbėjusi ir akcentavusi Jo Šventenybės nuopelnus žmonijai.

„Ruošiantis pokalbiui su Milda kartu studijavome daugybę informacijos apie Tibeto dvasinį lyderį. Pabrėžiau, kad tai žmogus, kuriam svarbi meilė ir atjauta, kad jis pakeitė ne vieno žmogaus gyvenimą, o milijonus paskatino pasielgti kitaip, nei jie iš pradžių norėjo elgtis“, – pasakoja E.Martinonienė.

Nors „Lietuvos ryto“ televizijos vadovo L.Ryškaus dėka Jo Šventenybę kalbino vaikai, o ne patyrę žurnalistai, atrodo, kad šis sumanymas Nobelio taikos premijos laureatui paliko įspūdį.

Mildos mama šypsosi, jog susitikimo pabaigoje vienas iš Jo Šventenybės apsaugos darbuotojų pastebėjo liūdnas Mildos akis – susitikimas baigėsi. „Vaikai buvo pasiruošę daugybę klausimų, tačiau laikas tirpte ištirpo. Galbūt į tuos, kurių jie nespėjo užduoti, Dalai Lama ateityje atsakys raštu“, – svarsto Mildos mama.

Nors Milda susitikimo su Jo Šventenybe jausmų žodžiais apibūdinti nesugebėjo, mergaitė išsidavė, kokia Dalai Lamos mintis jai patiko labiausiai: „Jei manai, kad esi mažas ir nieko negali pakeisti, pabandyk miegoti su uodu. Gyvename už miesto, todėl tikrai žinau, ką reiškia uodai...“ – užbaigia pokalbį pirmokė.

Išskirtinė laida „Pokalbis su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV“ – jau rytoj, sekmadienį, 21.20 val. tik „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.