M.Mažvydo alėjos suoliukai – vis įspūdingesni

Klaipėdos pėsčiųjų arterija pasipuošė naujais meniniais akcentais – 20 dekoruotų suoliukų. Sumanymą pagyvinti ir sušildyti granitinius suoliukus apgaubiant juos bangų formos stilizuotomis medinėmis lentelėmis pasiūlė jaunų menininkų grupė, rašo „Lietuvos rytas”.

M.Mažvydo alėjoje jau yra 27 dekoruoti ir meno kūriniais puošti suoliukai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
M.Mažvydo alėjoje jau yra 27 dekoruoti ir meno kūriniais puošti suoliukai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-09-14 11:49, atnaujinta 2018-02-22 05:15

Šiai idėjai įgyvendinti 50 tūkst. litų skyrė 20-metį švenčianti bendrovė „Philip Morris Lietuva”.

„Dvidešimtąją veiklos Lietuvoje sukaktį norėjosi paminėti prasmingai: esame aktyvūs uostamiesčio bendruomenės nariai, norime suteikti žmonėms džiaugsmo ir palikti pėdsaką Klaipėdoje – mieste, kuriame du dešimtmečius sėkmingai dirbame ir kuriame gyvena daugiau kaip pusė tūkstančio mūsų darbuotojų”, – kalbėjo bendrovės „Philip Morris Baltic” generalinė direktorė Christiane Schwall.

Prieš savaitę ant vieno suoliuko prisėdo uostamiesčio skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurta mergaitės skulptūra. Bronzinė mergaitė su kasytėmis, prie krūtinės glaudžianti paukštį, iškart tapo traukos centru: ant šio suoliuko nuolat kas nors ilsisi.

M.Mažvydo alėjoje jau yra 27 dekoruoti ir meno kūriniais puošti suoliukai. Antra tiek dar laukia savo valandos.

Suolelius puošia uostamiesčio verslininkai, atsiliepę į Klaipėdos pramonininkų asociacijos kvietimą gražinti M.Mažvydo alėją ir paversti ją mėgstama ne tik klaipėdiečių, bet ir miesto svečių poilsio ir pasivaikščiojimų vieta.

Ant visų suoliukų pritvirtintos vardinės mecenatų lentelės. Jie M.Mažvydo alėjai gražinti jau paaukojo apie 150 tūkst. litų.

Pirmasis meninis akcentas ant suoliuko atsirado 2008-ųjų vasarą. Tais metais M.Mažvydo alėja buvo atidaryta po rekonstrukcijos.

Tuomet daugelis žmonių piktinosi neįprastais granitiniais suolais, kai kam jie priminė antkapinius paminklus. Tačiau kuriant suolus ilgai svarstyta, kokie jie turi būti, kad nenukentėtų nuo vandalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.