Išskirtinės laidos metu Dalai Lama XIV prabils apie alkaną dvasią

Jau šiandien, sekmadienį, 21 val. 20 min. „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje – išskirtis Lietuvoje viešėjusio Tibeto dvasinio lyderio Dalai Lamos XIV pokalbis su vaikais. Specialioje laidoje jau šį vakarą „Išskirtinis pokalbis su Dalai Lama XIV“ Jo Šventenybę kalbins trys moksleiviai: Milda, Emilis ir Adomas.

Išskirtinio ir atviro pokalbio metu Tibeto dvasinis lyderis prisipažins – kiekviena jo diena prasideda medituojant.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Išskirtinio ir atviro pokalbio metu Tibeto dvasinis lyderis prisipažins – kiekviena jo diena prasideda medituojant.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2013, 9:09 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:33 AM

Nobelio taikos premijos laureatas vaikus pasveikins prašydamas kreiptis kaip į brolį.

Išskirtinio ir atviro pokalbio metu Tibeto dvasinis lyderis prisipažins – kiekviena jo diena prasideda medituojant.

„Keliuosi 3 valandą ryto, medituoju, nusiprausiu, pusryčiauju, medituoju, meldžiuosi, tada vėl medituoju. Kur bekeliaučiau, visada taip gyvenu“, – mažiesiems pašnekovams Miglei, Emiliui ir Adomui atskleis Dalai Lama XIV.

Vaikams bus smalsu, kiek valandų per dieną miega Jo Šventenybė, kokį maistą valgo, kodėl atsisako vakarienės.

Pokalbio metu Nobelio taikos premijos laureatas ištars: „Kartais savyje įžvelgiu alkaną dvasią.“ Kas visame pasaulyje pripažintą moralinį autoritetą skatina taip jaustis?

Kalbėdamas apie šeimą Dalai Lama pabrėš – vienas šeimos narių niekada nematė pikto Dalai Lamos motinos veido.

„Ji buvo švelni, labai geros širdies. Bet tėtis buvo gana karštas, kartais mane „palaimindavo“, – prisipažins Tibeto dvasinis lyderis. Kokį „palaiminimą“ jis turės omenyje?

„Ar Jums nešalta, kai viena ranka nuoga?“, „Ar Jums kas nors yra parodęs nepagarbą?“, „Ar galėjote žaisti su vaikais, kai buvote mažas?“, „Ar žiūrite televiziją, žaidžiate kompiuteriu?“ – šiuos ir dar daugiau įdomių klausimų jau šį sekmadienio vakarą 21.20 val. Lietuvoje viešėjusiam Tibeto dvasiniam lyderiui užduos mažieji pašnekovai.

Transliaciją gyvai galima stebėti ir „Lietuvos ryto“ interneto televizijoje adresu: https://tv.lrytas.lt/live.

Išskirtinė laida „Pokalbis su Jo Šventenybe Dalai Lama XIV“ – šiandien, sekmadienį, 21 val. 20 min. „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?