Žemaičiai siekė jurginų žiedų rekordo

Sekmadienį Sedos miestelyje (Mažeikių r.) užfiksuotas jurginų žiedų

Sedoje pražydo „Žiedų žiedas“.<br>G.Akavickienės nuotr.
Sedoje pražydo „Žiedų žiedas“.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 15, 2013, 9:45 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:27 AM

Atsakingai jurginus skaičiavo ir rekordą užfiksavo iš nepriklausomų ekspertų sudaryta komisija: menotyros mokslų daktarė Liepa Griciūtė-Šverebienė, Mažeikių savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys, Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė Airida Dauginaitė bei Lietuvos kultūros centrų asociacijos tarybos narys Albinas Šmukšta.

Susirinkusiuosius linksmino šokių kolektyvas „Mitrulis“, folkloro ansambliai „Rėmolee“ ir „Rėmoliokaa“, pučiamųjų orkestras „Griaustinis“, atlikėjų grupė „Romansas“, liaudiškos muzikos kapela „Virventa“. Sedos kultūros centro vadovas, vienas iš įspūdingos šventės sumanytojų, Gintautas Griškėnas papasakojo, kad tokia rudens šventė, kurios pagrindinis akcentas - jurginai, Sedoje vyksta jau trečius metus. Kad šventė svečiams neprailgtų pasistengė režisierius ir tuo pačiu renginio vedėjas Gediminas Jokubauskas. Žinia apie pasiektą rekordą buvo užrašyta ant popieriaus lapo, kurį organizatoriai prikabino prie balionų. Į pasaulį paleisti žinią buvo patikėta jurginų karaliui Vaclovui. Už išaugintus ir padovanotus jurginus ūkininko šeima buvo apdovanota - jiems neatsitiktinai įteiktas karutis, praversiantis jurginų lauke. Neabejojama, kad sekmadienį Sedoje sukurta milžiniška gyvų gėlių kompozicija išgarsins šį miestelį. Renginio organizatoriai apie „Žiedų žiedo“ skersmenį ir žiedelių skaičių informuos agentūrą „Factum“, kuri įregistruos rekordą. Taip Sedos jurginų rekordas turėtų patekti į Lietuvos rekordų knygą į įeiti į istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės