Senieną ketinama nušluoti

Joniškio centre esantį laidinį telefono aparatą, kuriuo taksistai priima užsakymus, ketinama išmontuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2013-09-16 06:00, atnaujinta 2018-02-22 04:23

„Alio, taksi klauso”, – iššokęs iš automobilio ir pakėlęs telefono ragelį taria vienas seniausių Joniškio taksistų Algirdas.

Taip jis elgiasi kiekvieną kartą, kai suskamba aparatas.

Šeši Joniškyje dirbantys taksistai klientų užsakymus priima naudodamiesi telefonu centrinėje miesto aikštėje. Toks užsakymų priėmimo būdas anksčiau egzistavo Palangoje ir Naujojoje Akmenėje.

Algirdas pasakojo, kad Joniškio taksistai mėgino dirbti kaip kolegos kituose miestuose – automobiliuose įsirengę radijo stotis. Bet nedidelio rajono centro vežėjams tai pasirodė per brangu – reikėjo mokėti atlyginimą operatorei, surenkančiai užsakymus.

Todėl taksi vairuotojai aparatą įsirengė pačiame Joniškio centre. Kad vagys telefono nenugvelbtų, jį taksistai nakčiai užrakina metalinėje dėžėje.

Joniškio taksistams teks imtis permainų, nes miesto aikštę ketinama rekonstruoti. Savivaldybė jau sulaukė patvirtinimo – miesto centrui sutvarkyti bus skirta beveik 2,7 mln. litų Europos Sąjungos lėšų.

Algirdas apgailestavo, kad išnyks vieta, kur taksi automobiliai stovėjo jau prieš pusšimtį metų. Ją žinojo kiekvienas joniškietis. Bus panaikinta ir dėžė su telefonu, kurią taksistai įsirengė savo lėšomis.

Du dešimtmečius taksistu dirbantis vyras tikino, kad per dieną sulaukia vos kelių užsakymų. Dažniausiai rytais skambina polikliniką norintys pasiekti pensininkai, paskui taksi kviečia Joniškyje ketinantys apsipirkti užmiesčio gyventojai.

Vakare miestas būna kaip išmiręs, o sutemus taksi prireikia tik savaitgaliais.

Apvažiuoti Joniškį taksi kainuoja 6–7 litus. Ir dieną, ir naktį taksistai šiame Šiaurės Lietuvos mieste už kilometrą kelionės prašo dviejų litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.