P.Gražulio atsakas prokurorams: „Už Lietuvą, vyrai“

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti homoseksualų eitynėse Vilniuje praėjusią vasarą siautėjusio parlamentaro Petro Gražulio teisinę neliečiamybę.

Generalinis prokuroras D.Valys antradienį kreipėsi į Seimą dėl P.Gražulio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Generalinis prokuroras D.Valys antradienį kreipėsi į Seimą dėl P.Gražulio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Sep 17, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:08 AM

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime seniūnas P.Gražulis turėtų būti teisiamas už policijos nurodymų nevykdmą, pareigūnų įžeidinėjimą. Jam gresia piniginė bauda nuo 300 iki 500 litų arba areštas nuo 15 iki 30 parų.

Kadangi bausmėje numatytas areštas, imunitetą turintį parlamentarą patraukti administracinėn atsakomybėn reikia Seimo sutikimo. Tuo tikslu Semas turės sudaryti specialią komisiją, o po to balsuoti, ar atiduoti P.Gražulį teisėsaugai.

Pats P.Gražulis savo kaltės nepripažįsta ir kaltina policijos vadovus dėl tariamo susidorojimo su juo. Politikų prašymu, Vidaus reikalų ministerija ėmėsi tyrimo, ar policinininkai nepersistengė tramdydami P.Gražulį. 

Antradienį Seime parlamentaras nestokojo optimizmo ir vis kartojo jau folkloru tapusią frazę "Už Lietuvą, vyrai". 

Jis tvirtino ir toliau ketinantis nepaklusti policijos veiksmams, jei Vilniuje bus vėl organizuojamos gėjų eitynės. 

"Aš gyniau Konstitucijoje įvirtintas vertybes. Džiaugiuosi, kad man užteko drąsos ir būti ryžtingam bei principingam", - tvirtino parlamentaras. 

"Kada jie nežygiuos ir nedemonstruos savo užpakalių, tada ir P.Gražulis tylės. Pagrindinis jų tikslas (pažiūrėkite, su kokiais plakatais jie buvo) mes atimsime iš jūsų vaikus ir juos išniekinsime", - aiškino P.Gražulis. 

Seimo komisijai, kuri spręs, ar naikinti P.Gražulio teisinę neliečiamybę, vadovaus "darbietis" Mečislovas Zaščiurinskas. Komisija savo išvadas turi pateikti per tris savaites. Beja, į ją įtraukti kai kurie Seimo nariai, garsėjantys antihomoseksualia retorika ar pareiškimais, kas gėjai yra ligoniai. Tarp tokių yra Lenkų rinkimų akcijos atstovas Zbignevas Jedinskis. 

2010 metais po analogiškų homoseksualų eitynių Seimas neleido baudžiamojon atsakomybėn patraukti eitynėse viešąją tvarką pažeidusių Seimo narių P.Gražulio ir Kazimiero Uokos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.