Ministerija tikrins S.Vaicekauskienės veiklą

Teisingumo ministerija

Teisingumo ministerija savo kompetencijos ribose atliks antstolės S.Vaicekauskienės veiklos neeilinį patikrinimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Teisingumo ministerija savo kompetencijos ribose atliks antstolės S.Vaicekauskienės veiklos neeilinį patikrinimą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-18 12:57, atnaujinta 2018-02-22 02:12

„Teisingumo ministerija savo kompetencijos ribose atliks antstolės Sonatos Vaicekauskienės veiklos neeilinį patikrinimą“, - rašoma ministerijos pranešime spaudai.

Teisingumo ministerija nurodo, kad jai suteiktos tam tikros teisės antstolių veiklos priežiūros srityje, tačiau sprendimų priėmimo teisė dėl antstolio procesinių veiksmų teisėtumo suteikta tik teismui.

Kauno savivaldybė anksčiau šį mėnesį kreipėsi į Teisingumo ministeriją ir Antstolių rūmus, prašydama įvertinti visas savivaldybės sąskaitas areštavusios antstolės veiksmus, kai ji areštavo sąskaitas siekdama išieškoti 8,5 mln. litų skolą statybų bendrovei „Kamesta“.

Kauno valdžia teigė, kad dėl antstolės sprendimo išieškoti skolą iš visų savivaldybės sąskaitų pusantros paros buvo sutrikęs savivaldybės ir jos įmonių darbas. Per šį laiką iš sąskaitų buvo nurašyta apie 20 mln. litų.

Antstolių rūmai tuomet pareiškė, kad kaltė tenka Kauno savivaldybei, kuri nesilaikė sudarytos taikos sutarties sąlygų. Antstolės teigimu, skolos sumą viršijanti išskaičiuotų lėšų suma į savivaldybės sąskaitas grąžinta greičiau nei per 24 valandas.

Antstolės teigimu, Kauno miesto savivaldybė turėjo galimybes išvengti perteklinio lėšų arešto, jeigu būtų pateikusi informaciją apie sąskaitą, kurioje yra pakankamai lėšų skolai padengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.