Iš posto traukiasi Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius nusprendė trauktis iš pareigų. Antradienį turėtų būti paskutinė jo darbo diena. Beveik ketverius metus prokuratūrai vadovavęs G. Danėlius neigė, jog trauktis buvo spaudžiamas, jo sprendimas išeiti iš darbo esą nesusijęs ir su reformomis prokuratūros sistemoje. „Geriau išeiti tada, kai viskas gerai“, - sakė jis.

G.Danėlius Klaipėdos apygardos prokuratūrai vadovavo beveik ketverius metus.<br>E.Petkutės nuotr.
G.Danėlius Klaipėdos apygardos prokuratūrai vadovavo beveik ketverius metus.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Sep 19, 2013, 12:44 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:05 AM

G. Danėlių į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas 2009 metų spalio 5-ąją paskyrė tuometis Generalinės prokuratūros vadovas Algimantas Valantinas. Prieš tai daugiau kaip dvejus metus jis vadovavo Klaipėdos apylinkės prokuratūrai.

G. Danėlius teigė, jog per jo vadovavimo laikotarpį buvo nemažai iššūkių, daugiausiai susijusių su struktūrinėmis permainomis prokuratūroje. Tačiau pertvarka įgyvendinta, tad, anot jo, laikas dairytis naujos patirties.

37 metų G. Danėlius neatskleidė, ką ketina veikti toliau. Kalbama, jog patyręs teisininkas planuoja užsiimti advokato praktika. „Savo ateitį labiau sieju su sostine, kuri yra teisinės veiklos centras. Manau, kad ten geriau galėsiu panaudoti įgytas žinias ir kompetenciją”, - teigė jis.

Kas užims vyriausiojo prokuroro vietą, kol kas nežinoma. Prokuratūros įstatymas numato, kad vadovas renkamas viešos atrankos būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.