D.Grybauskaitė sako remianti Vyriausybės pastangas derėtis su „Gazprom“

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė remianti Vyriausybės pastangas derėtis su

„Mes visada norėjome derėtis su Rusija ir „Gazprom“, - sako D.Grybauskaitė.<br>M.Kulbio nuotr.
„Mes visada norėjome derėtis su Rusija ir „Gazprom“, - sako D.Grybauskaitė.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 21, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:08 PM

„Mes visada norėjome derėtis su Rusija ir „Gazprom“. 2010 metų vasarį susitikau su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir bandėme apie tai kalbėti. Bet mes visada gauname keistus atsakymus arba jokių atsakymų - tik kainų augimą“, - spaudos konferencijoje, skirtoje Ukrainos pastangoms integruotis su Vakarų valstybėmis, žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

„Žinoma, aš remiu Lietuvos Vyriausybės pastangas derėtis, mes visi turime viltį. Bet žinote, mes kartais juokaujame apie viltis. Aš tikiuosi, kad tai bus ne tik viltis, bet kažkas daugiau patikimesnio“, - pridūrė šalies vadovė.

Pasak jos, Lietuva šiuo metu už dujas „Gazprom“ moka maždaug 30-35 proc. daugiau nei Vokietija.

„Tai tikrai nėra ekonomiškai pagrįsta kaina. Ji yra grynai politinė ir monopolistinė kaina - tai aiškiai parodo, jog dujų kainos Lietuvoje yra naudojamos kaip geopolitinė priemonė paspausti ir pasiekti tikslus, kurių Rusija tikriausiai dar norėtų pasiekti“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

„Gazprom“ pasiūlymus Vyriausybė gavo praėjusį penktadienį, po to, kai „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris rugsėjo 5 dieną pažadėjo juos pateikti.

D.Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, jog „Gazprom“ Lietuvos Vyriausybei pateikė neįvykdomų reikalavimų sąrašą. Energetikos ministras Jaroslavas Nevervočius sakė, jog Lietuva tikisi didesnio konstruktyvumo iš „Gazprom“. Jis tikisi, kad Lietuvos pozicija dėl paskutinių koncerno pasiūlymų bus parengta kitą savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.