D.Grybauskaitė: „Vyriausybė turi užtikrinti, kad žmonės prisišauktų pagalbos“

Reaguodama į tragediją, kai Panevėžio rajone buvo žiauriai nužudyta nepilnametė, kuriai spalį sueis tik 18 metų, prezidentė Dalia Grybausakitė paragino Vyriausybę imtis neatidėliotinų veiksmų sprendžiant Bendrojo pagalbos centro (BPC) problemas.

Prezidentė Dalia Grybausakitė paragino Vyriausybę imtis neatidėliotinų veiksmų sprendžiant Bendrojo pagalbos centro problemas.<br>M.Kulbio nuotr.
Prezidentė Dalia Grybausakitė paragino Vyriausybę imtis neatidėliotinų veiksmų sprendžiant Bendrojo pagalbos centro problemas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 23, 2013, 2:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:55 PM

„Žmogaus pagalbos šauksmas lieka neišgirstas jau ne pirmą kartą“, – prezidentės D. Grybauskaitės reakciją į kraupų ir šalį sukrėtusį įvykį portalui lrytas.lt perdavė prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė.

Prezidentės nuomone, situacija, kai mergina negalėjo prisišaukti pagalbos, nors ir susisiekė su policija – nepateisinama.

„Nepateisinama, kad išleidus 80 milijonų litų BPC kūrimui, esame bejėgiai padėti žmogui ir problemos sprendimo imamasi tik įvykus tragedijai.

Vyriausybė turi nedelsiant užbaigti vieningos pagalbos sistemos kūrimą ir aiškiai apibrėžti institucijų atsakomybę už jos veiklą“, – sakė ji.

Pirmadienį šalies vadovė reagavo į savaitgalį Lietuvą sudrebinusį įvykį, kai jauna mergina Velžyje Panevėžio rajone buvo pagrobta ir nužudyta.

Mergina buvo vežama bagažinėje ir mėgino šauktis pagalbos, tačiau BPC negalėjo nustatyti skambinusios numerio ir buvimo vietos.

Nusikaltėlių pagrobta Panevėžio priemiestyje, Dembavos kaime, gyvenanti nepilnametė iš paskutinių jėgų kovojo dėl savo gyvybės.

Ji šeštadienio rytą, po 7 val., tris kartus skambino bendruoju pagalbos telefonu 112 – paaiškino esanti pagrobta, išprievartauta ir kažkur vežama automobilio bagažinėje, sakė girdėjusi, kad pagrobėjai ketina ją nuskandinti. 

Spėjama, kad mobiliojo ryšio telefonas, iš kurio skambino mergina, buvo be SIM kortelės, todėl, anot pareigūnų, nebuvo galimybės nustatyti jos buvimo vietos.

Todėl policijos pareigūnai ėmė šukuoti Dembavą, aplinkinių vandens telkinių pakrantes.

Deja, paieškos buvo nesėkmingos. O paskutinis merginos pokalbis su Bendrojo pagalbos centro operatore nutrūko po to, kai septyniolikametė pasakė, kad jaučia dūmų kvapą.

Netrukus, šiek tiek po 8 val., per miškelį netoli Velžio seniūnijos Keravos kaimo einantys žmonės pastebėjo ant keliuko stovintį ir rūkstantį automobilį „Volkswagen Passat“ ir paskambino 112.

Pirmieji į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai bandė jį gesinti rankiniais gesintuvais, tačiau nesėkmingai. Ugnį numalšino atvykę ugniagesiai.Visiškai sudegusiame automobilyje, bagažinėje buvo rasti merginos palaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.