Nemokami skaitmeniniai klausos aparatai - 6 tūkst. negalią turinčių žmonių

Valstybinė ligonių kasa prie

Kasmet tūkstančiai suaugusių Lietuvos gyventojų kreipiasi į gydytojus dėl pablogėjusios klausos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Kasmet tūkstančiai suaugusių Lietuvos gyventojų kreipiasi į gydytojus dėl pablogėjusios klausos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:55 PM

Šias naujai nupirktas priemones, kurios pasiekė ir klausos protezavimo kabinetus, nemokamai galės gauti daugiau kaip 6 tūkst. privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) apdraustų žmonių.

Skaitmeniniai klausos aparatai skirti žmonėms, turintiems labai silpną arba silpną klausą, prastai arba vos girdintiems aplinkoje sklindančius garsus. Naudodami šias klausą stiprinančias ar ją į normalią būseną atstatančias priemones, jie galės girdėti ne tik įvairiausius garsus, bet ir laisvai susikalbėti su aplinkiniais žmonėmis, kas iki tol būdavo sudėtinga.

Šiais metais VLK iš viso nupirko 5900 klausos aparatų suaugusiesiems ir 142 klausos aparatus vaikams. Minėtų aparatų įsigijimo išlaidos, kaip ir kasmet, apmokėtos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. Suaugusiesiems skirtos klausą stiprinančios priemonės kainavo daugiau kaip 1,13 mln. litų, o vaikams - per 71 tūkst. litų.

Kasmet tūkstančiai suaugusių Lietuvos gyventojų kreipiasi į gydytojus dėl pablogėjusios klausos. Klausą stiprinančios priemonės reikalingos ir klausos negalią turintiems vaikams. Pablogėjus klausai, pirmiausia reikia kreiptis į šeimos gydytoją, kuris, esant reikalui, nusiųs konsultuotis pas otorinolaringologą (ausų, nosies, gerklės gydytoją). Šis gydytojas, nustatęs klausos aparato poreikį, išduos siuntimą į audiologijos centrą ar kabinetą, kuriame dirbantis specialistas pritaikys klausos aparatą asmeniškai kiekvienam pacientui.

VLK primena, kad žmonės, nusprendę atsisakyti VLK nupirkto klausos aparato ir jį įsigiję savo lėšomis, gali kreiptis dėl dalinės šio aparato įsigijimo išlaidų kompensacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.