D.Mikutienė: „Aš neskirstau žmonių pagal odos spalvą“

Džiaugsmą dėl Lietuvos krepšininkų iškovoto sidabro interneto erdvėje apkartino rasistiniai komentarai, skirti Prancūzijos ekipai, kurios daugumą sudaro tamsiaodžiai. Tokių komentarų fone dviprasmiškai atrodė Seimo narės Dangutės Mikutienės sveikinimas Lietuvos komandai, kuriame ji pabrėžė, kad mūsų rinktinė yra nacionalinė, o ne surankiota iš kolonijų.

D.Mikutienė tikino nenusiteikusi prieš juodaodžius.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Mikutienė tikino nenusiteikusi prieš juodaodžius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 24, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:57 PM

D.Mikutienė tikino nesanti rasistė, tik norėjo pabrėžti, kad maža šalis rungėsi su didelių, turtingų šalių ekipomis.

„Sveikinu Lietuvos komandą su sidabro medaliais! Jūs esate šaunuoliai ir tikri kariai! Jūs esate nacionalinė rinktinė – Lietuvos komanda, ne iš kolonijų, ne iš užkariautų teritorijų – jūs iš mažos ir karingos tautos, jūs iš Lietuvos!“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė Darbo partijai atstovaujanti Seimo narė.

Dalis interneto naršytojų savo komentaruose ją vadino „tamsuole“, dalis palaikė – būtent toji dalis, kuri švaistėsi pašaipiomis pastabomis apie Prancūzijos krepšininkų rasinę ir tautinę kilmę.

D.Mikutienė portalui lrytas.lt pasipiktinusi teigė, jog ji per „Facebook“ norėjusi pabrėžti, jog mūsų mažos šalies komanda susigrūmė su varžovais iš didelių valstybių, kurie turėjo žymiai didesnes galimybes.

„Lietuvos ekipa dėl aukso grūmėsi tam tikra prasme nelygiomis sąlygomis. Juk Prancūzija yra turtinga, didelė šalis. Krepšininkams sudaro geresnes materialines sąlygas, nepalyginamai didesnis sportininkų rezervas. Prancūzai gali atrinkti geriausius krepšininkus iš daug milijonų žmonių, taip pat ir iš atvykėlių iš buvusių kolonijų Afrikoje ar jų palikuonių. O mes turime mažiau nei tris milijonus. Ir vis tiek mūsų sportininkai kovėsi kaip liūtai. Štai ką aš turėjau omenyje“, - aiškino D.Mikutienė.

Ji tvirtino ne kartą buvusi Prancūzijoje, Paryžiuje ir gausybė tamsiaodžių jai neigiamo įspūdžio nepadarė

„Daug keliauju, susipažįstu su įvairiais žmonėmis. Tarp jų yra ir juodaodžių, ir azijiečių. Aš neskirstau žmonių pagal odos spalvą“, - tikino politikė.

Po rungtynių dėl aukso Slovėnijoje pralaimėjus Lietuvos rinktinei prieš prancūzus, internete plito daug tokių rasistinių komentarų, kaip: „Jei ne tos prancūzų beždžionės“, „Manau, kad Lietuvą įveikė Angola“, „Sveikinimai auksiniams Afrikos negrams“, „Pasirodo, kad beždžionės gali žaisti krepšinį, sveikinimai negrams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.