Dėl išorinio spaudimo visų ES narių parama Vilniui yra labai svarbi

Prezidentė Dalia Grybauskaitė,

Prezidentės teigimu, pradėtas statyti bendras Rumunijos ir Moldovos dujotiekis prisidės prie šios šalies ekonominės integracijos į Europą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentės teigimu, pradėtas statyti bendras Rumunijos ir Moldovos dujotiekis prisidės prie šios šalies ekonominės integracijos į Europą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2013, 1:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:02 PM

Pasak Lietuvos vadovės, Moldova ir kitos Rytų partnerystės šalys, darydamos savo strateginius apsisprendimus, patiria išorinį spaudimą, todėl visų ES valstybių narių parama Vilniaus viršūnių susitikimui yra labai svarbi, sakoma Prezidentės spaudos tarnybos po susitikimo išplatintame pranešime.

Prezidentės teigimu, pradėtas statyti bendras Rumunijos ir Moldovos dujotiekis prisidės prie šios šalies ekonominės integracijos į Europą. Dujotiekis sujungs Moldovą su Rumunija ir Europos energijos tinklais bei sukurs alternatyvą brangioms rusiškoms dujoms. Pažymima, kad saugus ir patikimas dujų tiekimas padės šiai Rytų partnerei užsitikrinti energetinį savarankiškumą ir lengviau atremti išorinį spaudimą.

Susitikime taip pat aptarti Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetai energetikos srityje. Prezidentės spaudos tarnybos pranešime sakoma, kad Rumunija remia Lietuvos siekius - užbaigti ES vidaus energijos rinką, įgyvendinti trečiąjį ES energetikos paketą ir panaikinti atskirų regionų energetinę izoliaciją. Rumunija taip pat palaiko siūlymus stiprinti ES energetikos išorės politiką. Šalies vadovės teigimu, tik būdamos solidarios ir su užsienio energijos tiekėjais kalbėdamos vieningu balsu, ES šalys galės užsitikrinti energetinį saugumą ir mažesnes energijos išteklių kainas vartotojams.

Lietuvos vadovė, be kita ko, susitikime išsakė paramą Rumunijos prisijungimui prie Šengeno erdvės.

Tai pirmasis Rumunijos premjero vizitas Lietuvoje per diplomatinių santykių istoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.