Pareigūnai sako, kad už padažnėjusius kraupius nusikaltimus pirmiausia atsakingi politikai

Nacionalinis pareigūnų

Iš šio automobilio bagažinės mergina dar spėjo prisiskambinti, bet netrukus buvo sudeginta.
Iš šio automobilio bagažinės mergina dar spėjo prisiskambinti, bet netrukus buvo sudeginta.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:02 PM

Susivienijimo tarybos narys Tomas Vaitkunskas, laikinai einantis pirmininko pareigas, antradienį išplatintame pranešime sako, kad dėl politikų sprendimų teisėsauga yra „nuskurdusi ir nukraujavusi“.

„Buvo tragedijos Klaipėdoje, Kazlų Rūdoje, Biržuose. Dabar - protu nesuvokiamas nusikaltimas Dembavoje. Po kiekvieno iš šių įvykių mūsų politikai rėkte rėkė, kad dėl visko kalti savo pareigas netinkamai atliekantys policininkai. Tačiau aš politikams, visų pirma, pasiūlyčiau atsistoti prieš veidrodį ir įdėmiai įsižiūrėti. Esu tikras, kad beveik kiekvienas iš jų ten pamatys žmogų, kuris savo neveiklumu yra prisidėjęs prie visų minėtų nusikaltimų. Nes būtent politikų dėka teisėsauga šiandien yra nuskurdusi ir nukraujavusi. Tokia, kokios trokšta nusikaltėliai“, - teigė T.Vaitkunskas.

Profsąjungos atstovas primena, kad premjeras ne kartą viešai buvo pažadėjęs teisėsaugos finansavimą jau 2014 metais padidinti šimtu milijonų litų, tačiau pažymi, kad pastaruoju metu pareigūnų ir Vyriausybės derybos dėl sistemos finansavimo ir reformos sustojo.

„Jie situacija nesikeis artimiausiu metu, NPPSS atnaujins dar vasarą pradėtą protesto kampaniją“, - sakoma pranešime.

T.Vaitkunskas pareiškė, kad įgyvendinant Konstitucinio Teismo (KT) nutarimą dėl krizės metu sumažinto darbo užmokesčio valstybės tarnautojams ir pareigūnams, gali neproporcingai padidėti skirtumas tarp žemiausios grandies ir aukštesnio lygio pareigūnų darbo užmokesčių. Jo teigimu, pirminės ir vidurinės grandies pareigūnai nepajus jokio KT sprendimo įgyvendinimo poveikio. Aiškinama, kad bazinio darbo užmokesčio didinimas yra vienas iš būdų padidinti „šiuo metu praktiškai jau skurstančių statutinių pareigūnų pajamas“.

„NPPSS siūlo nuo 2014 metų bent 10-15 procentų padidinti pareigūnų darbo užmokesčio bazinį dydį arba imtis kitų neatidėliotinų iniciatyvų“, - teigiama pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.