Teismui nepavyko pradėti pareigūnams nepaklususio P.Gražulio bylos

Vilniaus miesto apylinkės teismas nesėkmingai pradėjo nagrinėti Seimo nario Petro Gražulio, vasarą siautėjusio homoseksualų eitynėse, administracinę bylą.

Semas sudarė specialią komisiją, o po to balsuos, ar atiduoti P.Gražulį teisėsaugai. Pats P.Gražulis savo kaltės nepripažįsta ir kaltina policijos vadovus dėl tariamo susidorojimo su juo.<br>V.Valeninavičiaus nuotr.
Semas sudarė specialią komisiją, o po to balsuos, ar atiduoti P.Gražulį teisėsaugai. Pats P.Gražulis savo kaltės nepripažįsta ir kaltina policijos vadovus dėl tariamo susidorojimo su juo.<br>V.Valeninavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 24, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:17 PM

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Seimo frakcijos seniūnas P.Gražulis turėjo būti teisiamas už policijos nurodymų nevykdymą, pareigūnų įžeidinėjimą. Jam gresia piniginė bauda nuo 300 iki 500 litų arba areštas nuo 15 iki 30 parų.

Antradienį teismas gavo Seimo nario telefoninį pranešimą, kad generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą dėl jo išankstinio suvaržymo, o šis šio klausimo neišsprendė.

Teismas paskelbė, kad kol Seimas neišnagrinėjo Seimo nario išankstinio suvaržymo klausimo, posėdis negali vykti. Kitas posėdis numatytas spalio 25 dieną, 10 val. 30 min.

Kadangi kaip bausmė numatytas areštas, norint imunitetą turintį parlamentarą patraukti administracinėn atsakomybėn reikia Seimo sutikimo, todėl rugsėjo viduryje generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą prašydamas panaikinti homoseksualų eitynėse siautėjusio parlamentaro P.Gražulio teisinę neliečiamybę.

Seimas spręs dėl neliečiamybės panaikinimo

Seimas sudarė specialią komisiją, o po to balsuos, ar atiduoti P.Gražulį teisėsaugai. Pats P.Gražulis savo kaltės nepripažįsta ir kaltina policijos vadovus dėl tariamo susidorojimo su juo.

Politikų prašymu, Vidaus reikalų ministerija ėmėsi tyrimo, ar policininkai nepersistengė tramdydami P.Gražulį. Seimo komisijai, kuri spręs, ar panaikinti P.Gražulio teisinę neliečiamybę, vadovaus „darbietis“ Mečislovas Zaščiurinskas. Komisija savo išvadas turi pateikti per tris savaites.

Beje, į ją įtraukti kai kurie Seimo nariai, garsėjantys antihomoseksualia retorika. Vienas jų yra Lenkų rinkimų akcijos atstovas Zbignevas Jedinskis.

2010 metais po analogiškų homoseksualų eitynių Seimas neleido baudžiamojon atsakomybėn patraukti eitynėse viešąją tvarką pažeidusių Seimo narių P.Gražulio ir Kazimiero Uokos.

Šiais metais atnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl buvusio Seimo nario K.Uokos elgesio, kai 2010 metais eitynėse „Už lygybę“ kartu su P.Gražuliu bandė įveikti paradą skiriančią tvorą ir nepakluso policijai, buvo nutrauktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.