Valdininkai ir ministras puotavo kariniame dalinyje prie Dembavos

Savaitgalį, kai Panevėžio rajone, Dembavos miškuose buvo išprievartauta ir nužudyta nepilnametė, visai šalia vyko aukščiausių valdžios pareigūnų puota. Apie tai praneša LNK laida KK2.

B.Bradauskas (kairėje) didžiavosi, jog būtent jis pradėjo tradiciją kartą per metus švęsti tokią šventę.<br>LNK nuotr.
B.Bradauskas (kairėje) didžiavosi, jog būtent jis pradėjo tradiciją kartą per metus švęsti tokią šventę.<br>LNK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys, lrytas.lt

Sep 24, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:39 PM

Panevėžio priemiestis. Dembava. Šalia - Lietuvos kariuomenės bazė. Strateginės reikšmės objektas. NATO karinis dalinys, turintis būti pasirengęs bet kada atremti priešo ataką. Būti pasirengęs ginti. Tačiau ši kariuomenės bazė pasiruošusi ne ginti, o gerti.

Gausių vaišių stalas

Penktadienį, darbo dienos metu čia sugarma šimtai Aplinkos ministerijos departamentų klerkų. Valdiškais automobiliais ir užsakytais autobusais. Kariškiai atiduoda pagarbą degtinę, alų ir šašlykus gabenantiems valdininkams.

Reporteriai, gavę informacijos iš patikimų šaltinių, mėgino patekti į kariuomenės saugomą teritoriją. Sargybinis žurnalistus netyčia įleido į slaptos karinės bazės teritoriją. 

Žurnalistai prisiartino prie pat vaišių stalų. Aplinkosaugininkai darbo metu nešė ant stalų mišraines, keptus aštuonkojus, farširuotas lydekas, vištas ir kitus karštus užkandžius, tačiau maisto aruodus nustelbė neišsemiami alkoholio klodai.

Buvo fiksuojami ir aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, ir Seimo narys, buvęs aplinkos apsaugos ministras Bronius Bradauskas.

Ministras džiaugėsi švente

Aplinkos ministerijos ir jai pavaldžių departamentų vadai teisinosi, kad padaryti masines išgertuves atsiėjo labai nedaug. „Šnapsas - juk ne restorano įkainiais. Lietuvos kariuomenė leidžia gert savo atsigabentą“, - rašoma laidos rengėjų pranešime.

Ministras V.Mazuronis džiaugėsi šia nuostabia švente. Valdininkai patenkinti. Balius pigus. Karinė bazė paversta „bravoru“. Už dyką.

Kaip įmanoma į valstybinės reikšmės karinį objektą patekti šimtams civilių? Kas davė leidimą Lietuvos kariuomenės vadovybei karinę bazę paversti Aplinkos ministerijos klerkų linksmybių ir išgertuvių vieta?! O gal vyriausiu kariuomenės vadu jau tapo Mazuronis?! Ar krašto apsaugos ministras tokiu būdu suteikė plotą palėbaut bendrapartiečiui Broniui Bradauskui?

Neoficialiomis žiniomis, Aplinkos ministerijos departamentų klerkai karinėje bazėje siautėjo iki paryčių, girtaujančių valdininkų šūksniai ir dainos skambėjo tuose pačiuose miškuose, kuriuose vėliau buvo nužudyta moksleivė.

Medžiotojai - irgi kariai?

Portalo lrytas.lt žurnalisto kalbintas Seimo narys B.Bradauskas, garsėjantis kaip linksmų pobūvių mėgėjas, neįžvelgė nieko blogo, kad karinio objekto teritorijoje vyko pokylis, kurio metu liejosi ne tik dainos, bet ir svaigalai. Politikas didžiavosi, jog būtent jis pradėjo tradiciją kartą per metus švęsti šventę, kurią kasmet rengia kuris nors Aplinkos ministerijos departamentas. B.Bradauskas net 10 metų yra vadovavęs Aplinkos ministerijai. Jo teigimu, karinio dalinio teritorijoje aplinkosaugininkų šventė vyko pirmąkart. „Anksčiau baliai vykdavo vaikų stovyklose, kai jos nebeveikdavo, įvairiose vietose. Visada renkamės penktadieniais, pasidalijame patirtimi, žaidimus žaidžiame, dainuojame. O vakare, aišku, atsipalaiduojame“, - pripažino B.Bradauskas. Iš filmuoto siužeto matyti, jog Seimo narys kėlė taurelę vilkėdamas aplinkosaugininko uniformą. B.Bradauskas paaiškino: „Tai aplinkos ministro uniforma. Ji pas mane labai gerai išsilaikė, ir Valentinui Mazuroniui palinkėjau tokią pat pasisiūti“, - juokėsi Seimo narys. Kaip aistringas medžiotojas garsėjantis B.Bradauskas nemato nieko blogo, kad pokylis vyko karinio objekto teritorijoje, juokais sakydamas kad medžiotojai yra savotiškas kariuomenės rezervas.

„Mūsų, medžiotojų, yra 30 tūkst. vamzdžių. Tai daugiau negu kareivių Lietuvos kariuomenėje. Jei priešas užpultų, pliektume juos iš dvivamzdžių!“ - išdidžiai pareiškė B.Bradauskas.

Su pačiu ministru V.Mazuroniu antradienį susisiekti nepavyko, jis buvo išvykęs į užsienį. Partijos „Tvarka ir Teisingumas“, kuri yra delegavusi ir aplinkos ministrą, pirmininkas Rolandas Paksas teigė nieko negirdėjęs apie pokylį Dembavos karinio dalinio teritorijoje.

Buvusi Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė pašiurpo, sužinojusi apie pokylį kariniame dalinyje.

Orgijos prie ežero „Lietuvos rytas“ rašė, kad vieną rugsėjo pavakarę Ignalinos pakraštyje esančio Antagavės kaimo gyventojus pašiurpino staiga užgriuvę šimtai Susisiekimo ministerijos valdininkų su šeimomis. Į bendrovei „Lietuvos geležinkeliai” priklausančią stovyklavietę ant Gavio ežero kranto plūdę vilniečiai nesuko galvos, kur palikti automobilius.

Iš pradžių transportu užgriozdinę vienintelį į kaimą vedantį privažiavimą, vėliau jie įžūliai įsibrovė ir į privačias valdas.

„Tiesiog atvažiavo į kaimyno sodą ir pastatė automobilius. Kai įspėjome, kad tai – privati valda, išgirdome tik pašaipias replikas, jog užsitvertume. Mus tiesiog pasiuntė”, – pasakojo Antagavės gyventojas Aurimas. Vietos gyventojai jau įpratę prie šioje stovyklavietėje nuolat rengiamų triukšmingų švenčių, bet tokio nekultūringo atvykėlių elgesio iki šiol dar nebuvo regėję.

„Galėjo bent jau įspėti iš anksto – būtume kur nors išvykę. Valdininkų požiūris į paprastus piliečius šiurpino. Matyt, todėl piliečiai ir bėga iš šios šalies”, – savaitgalio įspūdžius apibendrino Aurimas.

Jis kartu su kaimynais ministerijos žmonėms tramdyti iškvietė policiją. Tik kai atvykę pareigūnai ėmė fiksuoti pažeidimus, sukruto ir automobilių savininkai.

„Iki pirmos valandos buvome priversti klausytis triukšmingo koncerto.

Ministerijos darbuotojus linksmino profesionalūs atlikėjai, renginį vainikavo fejerverkai. Ar jau krizė visiškai baigėsi? Juk tas šou turėjo kainuoti didelius pinigus”, – svarstė „Lietuvos ryto” pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.