Žvėrinčius privertė triukšmingus kaimynus parduoti sodybą

Vestuvininkai ir įvairių puotų rengėjai, leidžiama garsi muzika ir fejerverkai žudo zoologijos sode gyvenančius laukinius žvėris. Tokius kaltinimus jau trejus metus kaimo turizmo sodybai „Miško žiedas“ Laukstėnų kaime (Telšių r.) žeria ir skundus įvairioms institucijoms rašo Telšių miškų urėdijos žvėrinčius. Nuo kaltinimų nuolat atsimušinėję ir savo teisybę triukšmo matavimo tyrimais įrodinėję sodybos savininkai pavargo – jie galų gale nutarė visą turtą parduoti.

Žvėrinčiaus šeimininkas P.Dabrišius dėl triukšmingų kaimynų yra parašęs šūsnis skundų.<br>G.Šiupario nuotr.
Žvėrinčiaus šeimininkas P.Dabrišius dėl triukšmingų kaimynų yra parašęs šūsnis skundų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Sep 24, 2013, 3:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:50 PM

Spręsti įsisenėjusio konflikto antradienį į Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą atvyko Telšių miškų urėdijos bei Telšių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai.

Diskusija, ką daryti su žvėrinčiaus laukinius žvėris galimai žudančia kaimo turizmo sodyba, vyko už uždarų durų.

Po pasitarimo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus viršininkas Gintautas Kėras kalbėjo trumpai: „Telšių miškų urėdija, kaip įstaiga, ginanti gyvūnų teises, kreipsis į Telšių rajono savivaldybės Triukšmo reguliavimo komisiją dėl tolimesnio tyrimo ar sprendimo šią vietą paskelbti tylos zona.“

Triukšmo matavimai palankūs sodybai

Kol garbi komisija tarėsi ir posėdžiavo už uždarų durų, policijos komisariato koridoriuje mindžikavo kaimo turizmo sodybos „Miško žiedas“ atstovas.

Jis rankose laikė dokumentus, kuriuose, jo teigimu, pateikti triukšmo matavimai ir specialistų išvados, palankios sodybai.

„Tegul jie pateikia savo triukšmo matavimus, įrodančius viršijančias leistinas normas“, – piktinosi jis.

  Vyras tvirtino, kad prieš atidarant sodybą buvo specialiai atlikti triukšmo matavimai, tam pakviesti specialistai iš Klaipėdos.

„Nusamdėme net muzikantą, jam grojant atidarėme pastato langus ir duris – triukšmas neviršijo leistinos normos“, – tikino pašnekovas. „Miško žiedo“ atstovo teigimu, po to du kartus triukšmas buvo matuotas jam nežinant, žvėrinčiaus darbuotojo Petro Dabrišiaus iniciatyva.

„Gavau tik aktus pasirašyti. Beje, juose teigiama, kad triukšmas atitinka normas, – aiškino sodybos atstovas. – Triukšmas buvo matuojamas ir dieną, ir vakare, ir naktį. Matavimai atlikti ne tik skirtingu laiku, bet ir skirtingose vietose.“

„Miško žiedo“ sodyba įkurta 2010 metais. Nuo pat įkurtuvių pradžios ir vyksta nesutarimai su žvėrinčiuje dirbančiu P. Dabrišiumi.

Sodybos atstovas sakė, kad P.Dabrišius nuolat kviečia triukšmo matuotojus ir rašo pareiškimus policijai. Vien šiemet buvo surašyti trys skundai.

Savininkai gyvena užsienyje

„Miško žiedo“ savininkai gyvena Airijoje. Ekonominio pakilimo metais emigrantų šeima bandė įsitvirtinti Telšiuose, įsigijo butą, vaikus išleido į mokyklą.

Šeima Degaičių seniūnijos Laukstėnų kaime, nuo Telšių nutolusiame 15 kilometrų atstumu, įsigijo seną sodybą.

Iš pradžių telšiškiai planavo turtą naudoti tik savo reikmėms, tačiau vėliau, prasidėjus sunkmečiui, jų planai pasikeitė.

Sena sodyba buvo pritaikyta kaimo turizmui. Vieno hektaro sklype sukurtas pramogų ir poilsio kompleksas: įrengti du pobūviams rengti skirti pastatai su miegamosiomis patalpomis, pavėsinė, kubilas, tvenkiniai, žaidimų ir sporto aikštelės.

Šiuo metu kaimo turizmo sodyba „Miško žiedas“ parduodama. Skelbime rašoma, kad tai puikus pasirinkimas norintiems plėtoti kaimo turizmo ir poilsio verslą.

Taip pat rašoma, kad sodyba įsikūrusi laukinės gamtos apsuptyje, šalia žvėrinčiaus.

Už sodybą su visais baldais ir įranga prašoma 695 tūkst. litų. Paklaustas, ar pastatai parduodami dėl nuolatinių nesutarimų su žvėrinčiumi, sodybos atstovas tik linktelėjo galva: „Taip, vien dėl to.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.