A.Paleckis Baltarusijoje liejo pagiežą ant Lietuvos

Marginalinio Socialistinio liaudies fronto lyderis Algirdas Paleckis vėl gavo tribūną Baltarusijos televizijoje. Antradienį transliuotame interviu su šiuo prorusiškų pažiūrų politiku baltarusiai dar kartą išgirdo, kaip blogai gyventi yra Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Sep 25, 2013, 3:53 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:51 PM

Geriausiu laiku - antradienį vakare parodytame interviu A.Paleckis pasakojo, kad esą dauguma Lietuvos gyventojų yra nusivylę situacija šalyje dėl to, kokią naudą gauname iš mūsų šalies narystės Europos Sąjungoje.

Jis teigė, kad kasmet iš Lietuvos emigruoja po maždaug 30 tūkst. žmonių – viena šimtoji visų gyventojų.

Pasak A.Paleckio, už Europos Sąjungos lėšų paskirstymą Lietuvoje atsakingų agentūrų vadovai yra susodinti politikų.

„Jie nemažą dalį pinigų paskirstė pagal pažintis, savanaudiškais tikslais, buvo atvirų vagystės pavyzdžių, todėl Europos Sąjungos paramos fondas buvo naudojami nelabai efektyviai“, - dėstė A.Paleckis.

Lietuvos vykdomą Rytų partnerystės politiką, kuri yra mūsų šalies pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai vienas iš prioritetų, skandalingasis politikas pavadino Briuselio ir JAV instrumentu, kuris darytų įtaką buvusioms sovietinėms respublikoms, atitolintų jas iš Rusijos įtakos. O ekonominės naudos iš šio projekto Baltarusijai esą būtų nedaug.

A.Paleckis apgailestavo, kad Briuselio, Berlyno ir Amerikos politika neleidžia Lietuvai glaudžiau bendradarbiauti su Baltarusija.

„Mes kovoję už Lietuvos nepriklausomybę prieš 25 metus, dabar ją daugelyje sričių praradome“, - pripažino politikas.

Jis taip pat išdėstė savo požiūrį į Baltarusijos opoziciją, kuri Vilniuje esą nėra labai girdima ir vertinama. Baltarusijos opozicionierius A.Paleckis laiko ne patriotais, o veikėjais, kurie kritikuoja viską, ką gali.

Užsienio šalies televizijai A.Paleckis taip pat nepraleido progos pasiskųsti, kad Lietuvoje jis yra skriaudžiamas ir persekiojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.