FNTT vadovas generolo antpečiais džiaugėsi tik vieną dieną

Nesidžiauk radęs, neverk pamatęs. Ši patarlė puikiai tinka apibūdinti situaciją, į kurią pakliuvo Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius. Vieną dieną premjeras jam suteikė generolo laipsnį, o jau kitą - pakeitė savo sprendimą. Kodėl taip nutiko?

FNTT vadovas K.Jucevičius buvo gavęs generolo laipsnį, tačiau jau kitą dieną jo neteko.<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
FNTT vadovas K.Jucevičius buvo gavęs generolo laipsnį, tačiau jau kitą dieną jo neteko.<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Sep 25, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:35 PM

Rugsėjo 12 dieną premjeras Algirdas Butkevičius pasirašė potvarkį, kuriuo buvo paaukštintas FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius. Jam buvo suteiktas vidaus tarnybos generolo laipsnis.

Tačiau sėkme pareigūnas džiaugėsi neilgai. Jau kitą dieną premjeras pakeitė nuomonę. Pasirašė dokumentą, kuriuo potvarkis dėl generolo laipsnio skyrimo neteko galios. Kitaip tariant, K.Jucevičius vėl tapo vidaus tarnybos pulkininku.

Kodėl premjeras apsigalvojo? Tai esą įvyko dėl dviejų priežasčių.

A.Butkevičiaus atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė portalui lrytas.lt sakė, kad dokumentas dėl generolo laipsnio suteikimo buvo pasirašytas dėl techninės kanceliarijos klaidos. Teikimas nebuvo suderintas su A.Butkevičiumi, nors to reikalauja procedūros. Premjeras pats pastebėjo klaidą.

Be to, buvo gauta informacijos, kad tuo metu K.Jucevičiaus atžvilgiu buvo pradėtas etikos sargų tyrimas. Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija dar birželį nusprendė išsiaiškinti, ar FNTT vadovas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Buvęs FNTT pareigūnas N.Kisielius pasiskundė, kad K.Jucevičius galėjo būti šališkas ir kerštauti, nagrinėdamas tarnybinį pažeidimą. Kodėl? Pasirodo, kad 2011 metų gegužę FNTT vadovas pats padarė tarnybinį nusižengimą, o jį tyrė būtent N.Kisielius.

FNTT direktorius K.Jucevičius premjero sprendimo dėl generolo laipsnio nekomentuoja.

Potvarkį dėl K.Jucevičiaus paaukštinimo, kuris buvo nesuderintas su premjeru, teikė vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko valdoma ministerija.

Ar K.Jucevičius ateityje galės gauti generolo laipsnį? „Jei ateityje bus iškeltas klausimas dėl teikimo, tai bus laikomasi tų procedūrų, derinama su premjeru“, - portalui lrytas.lt sakė ministro pirmininko atstovė spaudai E.Butkutė-Lazdauskienė.

Vidaus tarnybos pulkininkas K.Jucevičius FNTT vadovu tapo, kai neteisėtai iš pareigų buvo atleistas pareigūnas Vitalijus Gailius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.