Prokuratūra apskundė Seimo kanceliarijos bylos grąžinimą taisyti

To teismo paprašė šioje byloje kaltinamų asmenų gynėjai.

Prokuratūra nesutinka, kad byla dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje būtų grąžinta taisyti į prokuratūrą.<br>T.Bauro nuotr.
Prokuratūra nesutinka, kad byla dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje būtų grąžinta taisyti į prokuratūrą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:05 PM

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikanti Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Vilma Vidugirienė trečiadienį sakė, kad apylinkės teismo nutartį laiko nepagrįsta.

„Teismo sprendimą aš apskundžiau, nes nepagrįsta nutartis. Kaip minėjau posėdžio metu, rašymo apsirikimus, vadinamas technines klaidas galima ištaisyti pakeičiant kaltinamąjį aktą, o dėl kitų motyvų, kur nurodė - kad į kaltinamąjį aktą neįrašyta visų požymių nusikalstamų veikų kvalifikacijai - mano nuomone, viskas ten yra, visos pagrindinės aplinkybės yra nurodytos“, - aiškino prokurorė.

Jos teigimu, jei apygardos teismas nuspręstų, kad kaltinamasis aktas turi būti grąžintas taisyti prokuratūrai, byla į teismą grįžtų negreitai.

„Jeigu po skundo bylą grąžins tam pačiam teismui, tai nagrinės kažkas iš teisėjų, gali tam pačiam pakliūti, gali kitam, o jeigu ne, tai aktą reikia pataisyti, turėtų būti įteikti nauji pranešimai apie įtarimus, vėl vyks supažindinimas su bylos medžiaga, vėl bus prašymų, skundų stadija, vėl kaltinamojo akto surašymas - tai yra viskas iš naujo“, - sakė V.Vidugirienė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas praėjusią savaitę paskelbė, kad bylą dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje grąžinama prokurorei - kad būtų ištaisyti kaltinamojo akto trūkumai.

To teismo paprašė šioje byloje kaltinamų asmenų gynėjai.

Šioje baudžiamojoje byloje kaltinimai pateikti dabartiniam Seimo kancleriui Jonui Mileriui, anksčiau ėjusiam Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento vadovo pareigas, buvusiai Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorei Danutei Petrauskienei ir buvusiai jos pavaduotojai Dalei Špakauskienei, Finansų departamento darbuotojoms Nijolei Judinienei, Alei Klovaitei, Ilonai Mažeikytei, Sigitai Karpickienei, Irenai Astrauskaitei bei Bendrųjų reikalų departamento darbuotojams Alvydui Milkevičiui, Algirdui Taruliui, Arvydui Algimantui Švedui.

Taip pat teisiama buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė, kuri už iš Seimo kanceliarijos kasos iššvaistytus daugiau nei 441 tūkst. litų nuteista kalėti dvejus metus ir jau atlieka bausmę.

R.Petkelienė dabar teisiama dėl galimo dokumento suklastojimo, J.Milerius - dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir galimo dokumento suklastojimo, D.Petrauskienei kaltinimai pateikti dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo ir aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo.

D.Petrauskienė ir D.Špakauskienė yra perkeltos į žemesnes pareigas kituose Seimo kanceliarijos departamentuose, kiti kaltinamieji nuo pareigų nenušalinti.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo Seimo kanceliarijoje pradėtas, kai 2009 metų liepą Seimo kanceliarijos kasoje pasigesta per 440 tūkst. litų. Byloje užfiksuota, kad pinigai iš kasos buvo skolinami vėliausiai nuo 2008 metų sausio.

Dėl dingusių pinigų yra nuteistos buvusi Seimo kasininkė R.Petkelienė ir buvusi Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterė Olga Goluskaitė. Joms skirta po dvejus metus laisvės atėmimo. Paaiškėjo, kad R.Petkelienė skolino O.Goluskaitei pinigus iš Seimo kasos, o ši juos teigia pralošusi kazino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.