Vidaus reikalų ministras D.Barakauskas pakrikštytas „Skruzdėliuku“

Skaudžių nelaimių ir įsisenėjusių problemų purtoma Vidaus reikalų sistema turi savo herojų. Metų skruzdėliuku kaip darbščiausias Vidaus reikalų ministerijos darbuotojas išrinktas ministras Dailis Barakauskas. Ministerija aiškina, kad tokie vidiniai rinkimai skirti tarnautojų motyvacijai skatinti, o pats ministras naujojo titulo kuklinasi, nors apdovanojimas puikuojasi ministerjos garbės stende. „Skruzdėliuku" pakrikštytas D.Barakauskas prajuokino opozciją, o pareigūnų profsąjungos sako, kad ministro išvis nėra už ką vertinti, praneša "Lietuvos ryto" televizija.

Naujasis D.Barakausko titulas prajuokino Seimo opoziciją.<br>123rf ir J.Stacevičiaus nuotr.
Naujasis D.Barakausko titulas prajuokino Seimo opoziciją.<br>123rf ir J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arturas Paknys

2013-09-25 22:11, atnaujinta 2018-02-21 19:23

D.Barakauskas „Metų skruzdėliuku" išrinktas per slaptą ministerijos darbuotojų balsavimą. Ministras painiai aiškina, kad buvo uždraudęs politinio pasitikėjimo pareigūnams būti renkamiems konkurse, tačiau pats netikėtai laimėjo. Esą dabar dėl to nesmagiai jaučiasi, nors titulas puikuojasi tarp garbingiausių ministerijos apdovanojimų.

„Tai ne apdovanojimas, o suvenyras, - aiškina D.Barakauskas. - VRM darbuotojai rinko labiausiai ir daugiausiai dirbančius žmones. Tai buvo slaptas balsavimas. Aš tikrai nesmagiai jaučiausi, kad ten buvo įrašyta ir mano pavardė“.

Naujasis D.Barakausko titulas prajuokino Seimo opoziciją.

„Barakauskas skruzdėliukas? O čia tai man naujiena. Kažkaip nelabai panašus į skruzdėlytę“, - stebėjosi Seimo narė Rasa Juknevičienė.

Ji sakė nelabai įsivaizduojanti, ką ypatingo galima nuveikti per pusę metų, kai opozicija VRM mato vien tik problemas, ir nė viena jų nėra išspręsta.

„Pataikavimas, aš manau, čia toks sovietinis pataikavimas ministrui, - sakė R.Juknevičienė - Ministro vietoje aš apskritai uždrausčiau tokius dalykus daryti, ar bent jau nedemonstruoti, jeigu jo pavaldiniai ir daro tokias nesąmones“.

R.Juknevičienė įsitikinusi, kad žmonės su tokiu mąstymu ir supratimu apie savo asmenį iš viso neturėtų būti politikoje.

Ministerijos rinkimų rezultatai nustebino ir pareigūnų profsąjungas. Jų vadovai sako, kad ministro išvis nėra už ką vertinti, nes problemos ir skaudūs įvykiai vidaus reikalų sistemoje veja vienas kitą. O dalydama tokius titulus, ministerija, pareigūnų teigimu, atrodo nesolidžiai.

„Jeigu vertintų viešojo saugumo ir kitos institucijos ir įstaigos – pasienis, policija, ugniagesiai, kiti statutiniai pareigūnai - tada galėtume pamatyti, kas skruzdėliukas, kas kiškiukas, kas dirbo, o kas nieko nepadarė. Bet jeigu tik kelių kabinetų nuomonė - tai kokia to vertinimo ir proceso vertė?“ - piktinosi Pareigūnų profsąjungų vadovas Vladimir Banel.

Daugiau juokingų negu naudingų D.Barakausko sprendimų matantys politikai ir pareigūnai su šypsena prisimena ir bene pirmuosius ministro pirkinius – du kilimėlius į šalia kabineto esantį dušą ir lyginimo lentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.