Būsimieji jūrininkai burlaiviais raižo Baltiją

Būsimiesiems jūrininkams buvo surengti ir psichologiniai mokymai.

Baltijos jūra jaunimui pažėrė uždavinių.<br>G.Pilaičio nuotr.
Baltijos jūra jaunimui pažėrė uždavinių.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 26, 2013, 10:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:17 PM

Maršrutu Gdynė-Klaipėda-Kaliningradas-Gdynė plaukęs Lenkijos burlaivis „Zawisza Czarnyj“ šį rudenį jau antrąkart lankosi Lietuvos pajūryje. Juo plaukiojo daugiau kaip pusšimtis į įgulą pakviestų lenkų, lietuvių, vokiečių, švedų.

Tarptautiniame mokymo projekte „Generation BALT“ dalyvavo netgi vienas jūreivystę Švedijoje studijuojantis kinas. Tarp šio projekto dalyvių yra ir Klaipėdos universitetas, taip pat ugdantis profesionalius jūrų verslo sektoriaus specialistus.

Išlipę į krantą jaunuoliai pasakojo, kad rudenėjanti Baltija juos pasitiko ne itin svetingai - bangos ir nepalankūs vėjai prailgino „Zawisza Czarnyj“ kelionę.

Atplaukę iš Gdynės jūreivystės mokyklų auklėtiniai susipažino su Klaipėdos didžiausiomis uosto įmonėmis, viešėjo Karinių jūrų pajėgų bazėje, klausėsi paskaitų apie aplinkos neteršiančią laivybą, jūrų akvakultūrą, alternatyviąją energetiką.

Būsimiesiems jūrininkams buvo surengti ir psichologiniai mokymai.

„Aukštosiose mokyklose jūreiviško profilio profesijas pasirinkę jaunuoliai įgija naudingų teorinių žinių, o šis lenkų sumanytas tarptautinis projektas jiems leidžia iš arčiau pažinti Baltiją, ją supančias valstybes, uostamiesčius, pabendrauti su įvairių sričių specialistais“, - kalbėjo į projektą „Generation BALT“ įsitraukusio Klaipėdos mokslo ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė.

Burlaiviu plaukusiems jaunuoliams mokymai surengti penkiuose Baltijos uostuose - Klaipėdoje, Ščecine, Gdanske ir Kalmare. Šis studentams labai patikusių mokymų projektas bus tęsiamas ir kitais metais. „Zawizsa Czarnyj“ Klaipėdos uoste ilgai neviešės - šį vakarą vėl išplaukia į Baltijos jūrą. Jo kursas - atgal į Gdynę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?