Dykumos baisiausios, kai esi valdžioje

Vienaip tuos pačius dalykus matai ir suvoki, kai esi opozicijoje, kitaip – valdžioje. Vienu atveju kuo garsiau šauki apie biudžeto pinigų taškymą ir kuo įmantriau smerki švaistytojus, kitu – kuo oriau dundeni apie valstybės interesus.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

2013-09-26 06:00, atnaujinta 2018-02-21 19:18

Tokias fizines ir dvasines – regos ir proto – permainas patiria mūsų vargšai politikai. Lyg kosmonautai, kurie turi ištverti didžiules fizines perkrovas.

Pavyzdžiui, kai „tvarkietis” V.Mazuronis buvo opozicijoje (todėl dvigubai piktas), jis elgėsi kaip tikras pilietis. Ką jis darė sužinojęs apie Aplinkos ministerijos valdininkų desantą į Pietų Korėją, kur jie net kelias dienas konferencijoje bandė kovoti su dykumomis, kurios ypač pavojingai plinta Afrikoje? Žinoma, su žemėmis maišė visą dešiniųjų valdžią.

„Premjeras A.Kubilius jau supranta, kad pasibaigus jo valdymui Lietuvoje liks dykuma”, – blyksėjo žudančia ironija „tvarkiečių” auksaburnis.

Ką darė dabartinis aplinkos ministras V.Mazuronis, šiomis dienomis paaiškėjus, kad jis pats su porele pavaldinių iškeliavo kovoti su tomis pačiomis dykumomis, tik šįkart tiesiai į pačią Afriką? Iš tolimosios Namibijos atskriejo politiko pareiškimas, kad jį ten pašaukė ES pirmininkaujančios Lietuvos valstybės interesai, kuriems negaila net 35 tūkst. litų.

Beje, lygiai tuo pačiu – pirmininkavimu ES, tik tąkart būsimu – dangstėsi ir V.Mazuronio prieš porą metų pulti ministerijos valdininkai.

Ypač skambiai tokie aplinkos ministro pareiškimai aidi ne tik buvusių jo žodžių, bet ir kai kurių dabartinių jo kolegų veiksmų fone. Antai finansų ministras R.Šadžius taip spaudžia litą prie lito, kad net neišleido pagrindinių kovotojų su šešėline ekonomika – Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovybės – į Lietuvai tikrai svarbų mokesčių prievaizdų susitikimą Bukarešte.

Ką ten šešėlis, kai tikrasis pavojus – dykumos Afrikoje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.