Panevėžio policijos garso įrašuose - dembaviškės pagrobėjų paieškos

Praėjusį savaitgalį gatvėje pagrobtos, išprievartautos ir automobilyje sudegintos septyniolikametės Panevėžio rajono gyventojos istorija sukrėtė visą Lietuvą. Po šios tragedijos priekaištų sulaukė ne tik Bendrasis pagalbos centras, nesugebėjęs nustatyti maždaug pusvalandį pagalbos prašiusios merginos buvimo vietos, tačiau ir jos paieškas vykdžiusi policija.

Nusikaltimas sukrėtė Lietuvą.<br>R.Stundžienės nuotr.
Nusikaltimas sukrėtė Lietuvą.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 26, 2013, 8:55 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:21 PM

Nemažai žmonių abejoja, ar iš tiesų pagrobtosios ieškoję pareigūnai darė viską, ką galėjo, norėdami ją surasti. Tuo galima įsitikinti iš paviešintų policijos ekipažų, lemtingą rytą dalyvavusių ieškant žalios spalvos automobilio „Volkswagen Passat“ bagažinėje vežiojamos merginos, tarpusavio pokalbių. Iš jo galima suprasti, kaip savo veiksmus koordinavo Panevėžio patruliai.

„Ypatingą dėmesį skirkite Dembavos apylinkėms. Visur išmaišykit. Atkreipkit dėmesį į žalios spalvos „Passat“, ypač prie kokio nors vandens telkinio“, - savo kolegoms nurodymus duoda policijos pareigūnas. „Visi laisvi ekipažai važiuokit į Dembavą. Mergina pasakojo, kad kurį laiką važiavo žvyruotu keliu. Po to kurį laiką pavažiavo asfaltuotu keliu. O dabar vėl važiuoja kažkokiu žvyruotu, nelygiu keliu“, - kalba policininkas.

„Nuo Velžio iki Dembavos pravažiavom, nieko nepastebėjom“, - praneša ekipažas. Vėliau tarpusavyje besikalbantys pareigūnai pripažįsta, kad vykdomo nusikaltimo vieta visiškai neaiški, o mergina gali būti ištraukta iš automobilio ir mušama.

Po to jie gauna informaciją apie rūkstančius dūmus: „Dėmesio ekipažams! Gautas pranešimas, kad prie Keravos sodų dega automobilis“. Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai pamatė liepsnojantį automobilį, kuris tapo jaunos merginos karstu.

Tos pačios dienos popietę buvo sulaikyti du šiuo kraupiu nusikaltimu įtariami asmenys – 33 metų, 5 kartus teistas už vagystes ir nusikaltimus, susijusius su narkotikais panevėžietis Julius Jokubaitis ir 22 metų Panevėžio rajono gyventojas Deividas Antanaitis, 4 kartus teistas už viešosios tvarkos pažeidimus. Pareigūnai juos sulaikė laukuose, skirtingose vietose.

Rugsėjo 23 dieną teismas abiems jiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą 3 mėnesiams.

Beveik tuo pačiu laiku buvo sulaikytas trečias įtariamasis – 21 metų J.Jokubaičio brolis. Policijos pareigūnų teigimu, jis likus porai dienų iki nusikaltimo įsigijo iš kito rajono gyventojo automobilį „Volkswagen Passat“, kuriame vėliau buvo sudeginta mergina. Jį vaikinas nusipirko ir išsivarė, tačiau savo vardu nepersirašė.

Nužudytos nepilnametės artimieji žurnalistams sakė, kad pasitelkę geriausius teisininkus sieks, kad merginos žudikai į laisvę neišeitų, jiems būtų skirtas įkalinimas iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.