Atvykusios į Angliją, lenkės tampa labiau ištvirkusios

Naujas tyrimas rodo, kad lenkų moterys, atvykusios į Angliją, tampa labiau ištvirkusios ir labiau linkusios į rizikingą seksualinį elgesį, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-27 13:42, atnaujinta 2018-02-21 17:50

Tyrimo duomenimis, jaunos lenkės, persikėlusios į Angliją, seksu mėgaujasi keturis kartus dažniau, nei savo katalikiškoje gimtinėje.

Bet ne tik padažnėja jų lytiniai santykiai. Jaunos lenkų imigrantės dažnai įsitraukia į tokius rizikingus seksualinius žaidimus, kaip grupinis seksas ir svingeriavimas, taip pat dažniau yra neištikimos savo partneriams.

Tyrimo autorė Grazyna Czubinska iš Londone įsikūrusio Lenkijos universiteto užsienyje sakė: „Nustebino tai, kad lenkų moterys seksu užsiima keturis kartus dažniau, negu Lenkijoje. Be to, moterys naudoja įvairias priemones savo seksualiniams poreikiams patenkinti, taip pat ir svingeriavimą, grupinį seksą ir internetines pažintis“.

Pasak autorės, Lenkijoje tokį elgesį dažniausiai lemia gausus alkoholio vartojimas, o Jungtinėje Karalystėje priežastimi dažniau tampa narkotikai.

Tyrimas rodo, kad lenkių seksualinės praktikos Jungtinėje Karalystėje vidutiniškai du kartus rizikingesnės, nei tėvynėje. Kur kas dažniau tikėtina ir neištikimybė savo partneriui.

Pasak G.Czubinskos, lenkų imigrantai maždaug tris kartus dažniau teikia ar patys perka sekso paslaugas – neretai mainais už būstą, valymą ar maisto gaminimą.

Tyrimas atskleidė, kad 40 proc. jame dalyvavusiųjų patyrė stresą ir pripažino esą „įtemptos nervinės būklės“.

Pasak Varšuvos medicinos universiteto daktarės Agatos Smolen, emigrantai jaučia didesnę įtampą dėl kalbos barjero, finansinių problemų ir atsiskyrimo nuo šeimos ar partnerių.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.