Kaimo pažiba tapo stadionas

Sporto laimėjimais savo gimnaziją garsinantys Pajūrio kaimo (Šilalės r.) moksleiviai treniruosis ir su bendraamžiais varžysis šiuolaikiškame stadione.

Stadionas buvo statomas dvejus metus ir kainavo beveik pusę milijono litų.<br>R.Rimkutės nuotr.
Stadionas buvo statomas dvejus metus ir kainavo beveik pusę milijono litų.<br>R.Rimkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 27, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:12 PM

Pajūrio S.Biržiškio gimnazijos moksleiviai neabejoja, kad visas futbolo ir krepšinio rungtynes žais savo aikštėje.

Šalia gimnazijos vakar atidarytas šiuolaikiškiausias stadionas Šilalės rajone, todėl dauguma varžovų rungtyniauti turėtų atvykti pas juos. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Atnaujintas gimnazijos stadionas pritaikytas visoms sporto šakoms. Jame įrengta futbolo aikštė, lauko krepšinio aikštelė, šuolių į tolį bei rutulio stūmimo takai.

Europos ir pasaulio čempionatuose dalyvaujantys jaunieji Pajūrio kaimo orientacininkai ir sprinteriai sulaukė gumos granulėmis padengto bėgimo tako.

Stadionas buvo statomas dvejus metus ir kainavo beveik pusę milijono litų.

„Kai prieš trejus metus nutarėme atnaujinti sporto aikštyną, teikėme paraiškas įvairiems fondams, dalyvavome visuose projektuose”, – pasakojo Pajūrio S.Biržiškio gimnazijos direktorius Juozas Žymančius. Gimnazijos vadovai surado 11 paramos šaltinių.

Stadionui panaudota daugiau nei 52 tūkstančiai litų iš Europos Sąjungos fondų, pinigų skyrė Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas, A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas.

Vakar atidarytame stadione jau planuojamos ne tik Šilalės rajono moksleivių, bet ir kaimų bendruomenių komandų varžybos, paruoštos vietos žiūrovams.

Sportuoti atnaujintame stadione galės ne tik gimnazijos moksleiviai. Jis atviras visiems kaimo gyventojams.

Sportuoti norinčius Pajūrio gyventojus gimnazija įsileidžia ne tik į stadioną, bet ir į sporto salę, kuri buvo atnaujinta anksčiau. Kad gimnazija turėtų sporto salę bei sunkiajai atletikai skirtą patalpą, vietos verslininkai paaukojo beveik 55 tūkstančius litų.

Gimnazijos patalpose įrengta ir profesionali šaudykla, o joje besitreniruojantys jaunieji šauliai kasmet parveža taurių ir medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.