Lietuvai prisieks 45 pirmakursiai kariai

Šeštadienį sostinės Senojo

Iš viso šiemet į Karo akademiją studijuoti priimti 68 naujokai, 63 iš kurių sėkmingai baigė septynių savaičių bazinį kario kursą mokomajame pulke Rukloje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš viso šiemet į Karo akademiją studijuoti priimti 68 naujokai, 63 iš kurių sėkmingai baigė septynių savaičių bazinį kario kursą mokomajame pulke Rukloje.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 28, 2013, 10:17 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:06 PM

18 pirmakursių priesaiką davė jau anksčiau kariniuose mokymuose. Iš viso šiemet į Karo akademiją studijuoti priimti 68 naujokai, 63 iš kurių sėkmingai baigė septynių savaičių bazinį kario kursą mokomajame pulke Rukloje.

Iškilmingoje priesaikos ceremonijoje visų svečių akivaizdoje pagal Lietuvos karo akademijos tradicijas geriausiai baziniame kario kurse pasirodęs kariūnas Evaldas Čiplys pagerbs Lietuvos karo akademijos vėliavą ją pabučiuodamas.

Ceremonijoje dalyvaus krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, viceministrai, Karo akademijos vadovybė.

Šiemet 21 Karo akademijos pirmakursis studijuos tarptautinius santykius, 20 - personalo vadybą, 22 - moderniųjų gynybos technologijų vadybą. Atranką Karo akademijoje taip pat praėjo du jaunuoliai, Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuosiantys orlaivių pilotavimą, dar po vieną studentą priimta į skrydžių valdymo, aviacijos mechanikos inžinerijos ir elektronikos inžinerijos studijų programas.

Visi Karo akademijos absolventai, davę kario priesaiką, gauna pirmąjį karininko - leitenanto - laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.