Iš teismo kompiuterio sklido kliedesiai

Visą Lietuvą apraizgęs pedofilų tinklas, elektromagnetiniai ginklai, užsakomosios žmogžudystės – tokios sąmokslo teorijos sklinda ne iš psichiatrijos ligoninės, o iš Lietuvos teismų kompiuterių.

Atrodo, kad komentaras rašytas ne iš valstybinės įstaigos, o iš kito pasaulio.<br>123rf nuotr.
Atrodo, kad komentaras rašytas ne iš valstybinės įstaigos, o iš kito pasaulio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 30, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:24 PM

Per ketverius metus besitęsiantį tariamą pedofilijos skandalą prikurta daugybė neįtikinamiausių istorijų. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Nors po visiško Andriaus Ūso išteisinimo violetinė migla pradėjo sklaidytis, sąmokslo istorijų nemažėja, atvirkščiai, jos darosi vis baugesnės ir mistiškesnės.

Buveinė – prie teismo

Savo komentarą „Nejuokinga” internete pavadinęs asmuo teigė, kad Lietuva yra lyderė Baltijos šalyse pagal išplatinamų vaizdų su sadistiniais ir pedofiliniais elementais skaičių, o jų platintojai ir užsakovai yra iš svarbiausių teisėsaugos struktūrų.

„Savi, patikimi, kruopščiai atrinkti pagal tam tikras ypatybes, lojalūs žmonės”, – taip juos vadino nežinomas komentatorius.

Šis nusikaltėlių lizdas esą įsikūręs ne bet kur, o prie paties Aukščiausiojo teismo.

Prie šio teismo esą nuolat atvažiuojama automobiliais ir telefonu užsisakomas dominantis vaizdo įrašas – prievartavimas, nužudymas ir panašiai.

Be to, šiuos vaizdo įrašus kuriančios grupuotės turi puikią šnipinėjimo, psichotroninę ir elektromagnetinių ginklų įrangą nuo sovietinių laikų.

Žmonės nieko nesuvokia

Toliau komentatorius teigė, kad vienas šios nusikalstamos grupuotės narių dirba Vidaus reikalų ministerijoje, dėvi vienos ministerijai priklausančios struktūros uniformą.

Tai „vyras apie 50 metų, ilgas, kaulėtas, labai šlykščiomis liesomis kojomis, ožio veidu, pilkais plaukais, maskuojasi keisdamas šukuosenas, rūbus”.

Šis žmogus esą ateina į tą tašką, kuriame visų klausomasi, iš kurio sekami visų svarbių institucijų, taip pat ir Aukščiausiojo teismo, darbuotojai.

Žmonės esą ne tik yra sekami, bet ir veikiami: „Jie iš savo taškų elektromagnetinėmis bangomis net pradeda pasakoti į ausį apie savo stebimus objektus – kas pedofilas, kas kyšininkas, tačiau tokių dalykų į viešumą nekelia, nes iš to gyvena.”

Komentatorius padejavo, jog šie nusikaltėliai kartu su Valstybės saugumo departamentu paveikė ir Neringą Venckienę, ir pagyrūnišku žinovo tonu parašė, kad Lietuvoje tokių dalykų niekas nesuvokia.

Mat žmonės yra kvaili, o ir valdžia neleidžia apie tai kalbėti.

Rašyta darbo metu

Sakysite, o kas čia tokio, juk komentarų prirašoma daug ir įvairių – dar viena Mėnulio pilnaties auka, ir tiek?

Būtų nieko tokio, jei kompiuterio, iš kurio parašytas komentaras, IP nebūtų registruotas Teisingumo ministerijos, tiksliau jai pavaldžios Nacionalinės teismų administracijos (NTA), adresu.

NTA yra priskirti 32 išoriniai IP adresai, tarp jų ir šio komentaro rašytojo, pasibaigiantis skaičiais 211.

Atrodo, kad galėtų būti paprasčiau nei nustatyti, kas iš Teisingumo ministerijai pavaldžios įstaigos darbo metu (komentaras atsirado 15 val. 32 min. – Red.) rašinėja tokias nesąmones, ir tokiam valstybės tarnautojui reikėtų bent jau pagrūmoti pirštu?

„Problema, kad visais Nacionalinei teismų administracijai priskirtais IP adresais naudojasi ne tik NTA, bet ir visos Lietuvos teismų darbuotojai, todėl šis komentaras galėjo būti parašytas iš bet kurio Lietuvos kampelio”, – „Lietuvos rytui” paaiškino NTA atstovė Živilė Navickaitė-Babkin.

Rašeiva liks nenubaustas?

Pagal IP adresą galima matyti, kad valstybinėje įmonėje „Infrastruktūra” išoriniai IP adresai yra registruoti vieno buvusio NTA Informatikos skyriaus darbuotojo vardu.

Tačiau tas žmogus nuo praėjusių metų vasario mėnesio NTA nedirba, todėl niekaip negali būti susijęs su šiuo komentaru.

Tikrojo komentaro autoriaus NTA Informatikos skyriaus darbuotojams kol kas išsiaiškinti nepavyko.

„Duomenų apie komentaro autorių NTA turima užkarda nepateikia. Tenka apgailestauti, kad net ir pasitelkus visas mūsų technines galimybes jo nustatyti nepavyko”, – sakė Ž.Navickaitė-Babkin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.