Kauno gatvės – lyg jūros bangos

Vos kelių dešimčių metrų ilgio Vytauto prospekto ir Kęstučio gatvės jungtis primena visureigių bandymų trasą – asfaltas šioje atkarpoje neištrupėjo, tačiau pradėjo smegti ir atsirado gausybė gilių duobių.

Įveikti automobiliu pačiame miesto centre gilėjančias duobes – vis sunkiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Įveikti automobiliu pačiame miesto centre gilėjančias duobes – vis sunkiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 30, 2013, 1:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:01 PM

Padėtis šioje gatvės atšakoje, kuria kasdien važiuoja gausybė automobilių ir keleivių vežėjų, smarkiai pablogėjo po pastarosios žiemos, rašo "Lietuvos rytas".

Jeigu nieko apie kliūtis nežinantis vairuotojas stipriau nuspaudžia greičio paminą, labai didelė tikimybė ant asfalto palikti buferio dažų žymę ar net plastikinių detalių.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pasakojo, kad ši gatvės atkarpa nutiesta maždaug prieš 15 metų nugriauto pastato vietoje, netoliese dar išlikę pamatų fragmentai.

Visai šalia prieškario metais buvo įsikūrusi Latvijos ambasada – apie tai primena atminimo lenta.

Gali būti, kad gruntas dėl gausaus lietaus bei šalčio pasislinko, susiformavo tuščios ertmės, ir asfalto danga susmego. Teritoriją tvarkę darbuotojai turbūt taip pat neįvertino visų aplinkybių.

Pasak A.Pakalniškio, šios atšakos rekonstrukcijai jau gauta 180 tūkst. litų, darbai bus pradėti artimiausiomis dienomis, o juos baigti numatyta lapkričio mėnesį.

Kelininkams teks sutankinti gruntą, supilti storą sluoksnį skaldos ir pakloti naują asfalto dangą. Tuo pačiu metu bus taisomi ir šaligatviai, nes keliose vietose jie taip pat pasislinkę. Šalia numatyta įrengti ir mokamą automobilių stovėjimo aikštelę.

Prieš remonto pradžią svarstoma, kaip pertvarkyti eismą, kad kuo mažiau nepatogumų patirtų vairuotojai, sukantys iš Vytauto prospekto į Kęstučio gatvę.

Galbūt jiems tai teks daryti šių transporto arterijų sankirtoje arba atšaka bus remontuojama po vieną juostą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.