Pažymą dėl mažametės tvirkinimo neteisėtai išdavę pareigūnai – nuteisti

Du pareigūnai, buvęs Kauno Panemunės policijos komisariato viršininkas ir to paties komisariato tyrėja Rasa Kairienė netinkamai atliko savo pareigas ir todėl yra kalti. Tokį nuosprendį pirmadienio rytą paskelbė Panevėžio apylinkės teismas.

Kauno pareigūnai buvo pripažinti neteisiais.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Kauno pareigūnai buvo pripažinti neteisiais.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė, Virginija Petrauskienė

2013-09-30 10:40, atnaujinta 2018-02-21 16:18

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 19 dieną R.Kairienė ir E.Kuckailis kauniečiui D.Kedžiui neteisėtai išdavė pažymą, jog jo mažametė dukra buvo prievartaujama. Vėliau, remiantis šia pažyma, Kauno miesto apylinkės teismas iš moters atėmė dukrą. Ją laikinai globojo D.Kedžio sesuo, mergaitės teta, tuometinė Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė. Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė N.Venckienės globotą mergaitę perduoti motinai L.Stankūnaitei. Vykdydama teismo sprendimą, teisėsauga mergaitę motinai perdavė pernai gegužės 17 dieną. 

Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Roberto Diksos teigimu, šioje byloje atskleistos nusikalstamos veikos parodo, kaip svarbu nepažeisti tarnybos reikalavimų ir kokių pasekmių galima sulaukti dėl netinkamo jų atlikimo.   

Ši baudžiamoji byla teisme nagrinėjama jau dvejus metus, nes teismo posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl įvairių priežasčių - susirgusių kaltinamųjų arba advokatų, pasikeitusių gynėjų.   

Valstybės kaltintojas kaltinamiesiems siūlė po 7 tūkst. 800 litų, dydžio baudas ir atimti teisę dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.   

Baudžiamasis kodeksas valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, dėl neatsargumo neatlikusiam savo pareigų ar jas atlikusiam netinkama, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.   

Bylos dėl tariamos pedofilijos procesas teismuose yra galutinai baigtas - velionis Andrius Ūsas yra visiškai išteisintas dėl vaiko tvirkinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.